Fancy boke met ei (2 ingrediënten)

broodmandje2

Een fancy boke met ei, dat was de beste titel die ik voor dit “receptje” kon bedenken. Het is meer een van mijn ideeën om tijdens Pasen, of elke andere tijd waarop je zin hebt in een eitje, je eitjes eens op een andere manier aan je gasten te presenteren. Het kost bijna evenveel werk als een gewoon eitje bakken en ik vind het resultaat best spectaculair!

Ik hou wel van een lekker eitje, gebakken, gepocheerd, zacht of hard gekookt, voor mij kan het allemaal! Daarom kijk ik ook altijd uit naar Pasen, waarop we ons massaal te goed doen aan eitjes (oké, niet alleen aan gewone maar ook aan chocolade eitjes, ik beken!). Voor een Paasbrunch of lekker voor jezelf mag het ook wel eens wat meer zijn. Daarom vandaag dit gemakkelijke receptje om jezelf eens een hartjesei cadeau te doen.

Ik gebruik voor het hartje een koekjesuitsteker, maar voel jezelf vooral niet geremd. Als jij een dino-uitsteker hebt, ben ik er zeker van dat er gevochten zal worden om die te mogen opeten (zeker als het geel dan het oog vormt, creepy!). Heb je geen koekjesuitstekers, gebruik dan gewoon een glas en dan nog kan je je eitje mooi in je boterham bakken.

2 tips voor je start. Snij zelf je boterhammen zodat het ei niet over de bovenkant gaat uitlopen (oké, even lekker maar iets mindere presentatie) en let er op dat het vuur niet te hard staat. Hoe lekker een gebakken eitje ook mag zijn, als het gevangen zit in een aangebrande boterham kan je hem nog steeds weggooien.

Fancy boke met ei (2 ingrediënten)

Aantal personen: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 2 dikke boterhammen

Werkwijze

  1. Doe wat olie in een pan en laat deze warm worden op middellaag vuur.
  2. Steek met je vormpje in het midden van je boterhammen een deel van de boterham er uit. Eet meteen op of bak het mee voor een krokant stukje toast.
  3. Leg de boterham in de pan en laat de onderkant goudbruin worden.
  4. Draai hem om en breek nu in het gat het ei.
  5. Laat het ei langzaam gaar worden totdat het wit helemaal egaal is. Als je een deksel hebt, kan je dit proces versnellen.
  6. Kruid af met peper en zout en wat groen voor een extra fancy toets.

Smakelijk!

boke28 gedachten over “Fancy boke met ei (2 ingrediënten)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *