Eenpotspasta met tortellini en zoete aardappel

Het werd weer eens tijd voor een heerlijk en gemakkelijk Ć©Ć©npansgerechtje. Deze keer gebruiken we tortellini! Deze schotel zet je letterlijk in 15 minuten op tafel. Dat is sneller dat je naar de frituur kan rijden en een frietje kan bestellen. ;) Kies een variant van tortellini (gevulde pasta die te vinden is in het koelkast-gedeelte van de supermarkt). Vlees, vis of vegetarisch, alle combinaties zijn lekker bij dit recept.

Om het gerecht wat meer bulk en voedingswaarde te geven voegen we een goede dosis groenten toe, bestaande uit zoete aardappel en spinazie. De zoete aardappel wordt eerst even aan gestoofd en geeft zo extra smaak. De spinazie gaat er na het koken bij. Gemakkelijk en je kan meteen met het hele gezin genieten!

Eenpanspasta met tortellini

Aantal personen: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 2 grote zoete aardappelen
  • 1 bouillonblokje
  • 150g baby spinazie
  • 2 pakken tortellini (400g)
  • 100ml light room
  • een paar takjes rozemarijn

Werkwijze

  1. Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm.
  2. Rits de takjes rozemarijn van hun stokjes en hak in fijne stukjes.
  3. Doe wat olijfolie in een grote pot en bak de zoete aardappel en rozemarijn al roerend voor ongeveer 4-5 minuten tot ze zacht beginnen te worden.
  4. Voeg 1l kokend water toe samen met het bouillonblokje en schraap ook langs de bodem om alle restjes van zoete aardappel mee in de saus te krijgen.
  5. Voeg de tortellini toe en kook voor 5 minuten tot bijna al het water is opgenomen en de pasta gaar is. Roer regelmatig om aanbakken te vermijden.
  6. Draai het vuur uit, voeg de spinazie room toe en schep nog een keer om. Kruid naar smaak met peper en zout.

Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk:



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *