Eenpotspasta met kip & zongedroogde tomaatjes
Nooit genoeg krijg ik van die éénpansgerechten. Geen gedoe, alles in één pot en bijna geen afwas. Bovendien krijgen de smaken veel meer kans om zich te vermengen tijdens het kookproces. Dit nieuwe pasta recept kan ook jou zeker en vast bekoren!
Het is misschien niet het meest fotogenieke recept (dat heb je dan wel met die éénpansgerechten), maar aan smaak geen gebrek. Toch voegen we niet échte sausingrediënten toe, maar creëren we een saus door een lekkere dosis Parmezaanse kaas toe te voegen aan het kookvocht op het einde. Door het zetmeel uit de pasta wordt dit een heerlijk kleverig kaassausje zonder enige moeite.
Om de smaken naar een hoger niveau te tillen heb ik voor een keer (jep, I know meestal sla ik deze stap ook over) een uitje en wat look gesneden en toegevoegd. Heb je écht geen zin/tijd kan je deze uiteraard weglaten. Bak de kip dan gewoon met de kruiden. De bouillon zorgt ook al voor heel wat extra smaak. Kies je voor kipfilet in plaats van kippendijfilet, bak je kip dan maar laat hem niet mee koken. Schep hem er uit voor je het water en de pasta toevoegt en voeg hem op het einde er terug bij. Anders krijg je van die droge lapjes kip, uhg, dat lust ik écht niet! :)
Ingrediënten
- 300g pasta
- 400g kippendij
- 2 teentjes look
- 150g zongedroogde tomaatjes
- 200g babyspinazie
- 1 bouillonblokje
- 1 el Italiaanse kruiden
- 100g Parmezaanse kaas
Werkwijze
- Was de spinazie en snij de look fijn.
- Snij de kippendij in blokjes.
- Zet een grote pot op middelhoog vuur en bak de kippendij in wat olie van de zongedroogde tomaatjes goudbruin voor ongeveer 3 minuten. De kip hoeft nog niet gaar te zijn.
- Voeg de look & Italiaanse kruiden toe en bak nog 1 minuut.
- Voeg dan alle andere ingrediënten toe (giet de olie van de tomaatjes af), behalve de spinazie en Parmezaanse kaas.
- Doe 1 liter water bij de pasta en breng aan de kook. Laat koken voor ongeveer 12 minuten al roerend tot de pasta gaar is en het meeste van het wat er is opgenomen.
- Doe de helft van de Parmezaanse kaas onder de pasta alsook de spinazie. Roer goed door om een smeuïge saus te creëren. Kruid naar smaak af met peper en zout.
- Schep op en werk af met nog een schepje Parmezaanse kaas.
Smakelijk!
Dient het bouillonblokje bij de eenpotspasta om de pasta in te koken?
Ja, en om snel veel smaak af te geven! :)
Groetjes,
Ellen