Eenpotspasta met boerenkool
We’re back met een nieuw eenpansgerecht! Van alle gerechtjes die ik maak zijn deze toch het meest populair & zelf ben ik er ook helemaal verzot op. Alles lekker samen mengen in één pot zorgt er niet alleen voor dat je veel minder afwas hebt, maar ook dat de smaken van je gerecht op korte tijd veel beter met elkaar vermengen. Dat is dan ook zeker het geval bij deze frisse eenpotspasta met boerenkool.
Pasta, wat hou ik er toch van. Eerlijk? Ik zou het elke dag kunnen eten. Helaas is dat niet het meest gezonde dinner receptje dat je op tafel kan zetten, dus probeer ik dan maar een goede hoeveelheid groenten toe te voegen & volkoren pasta te gebruiken. Boerenkool past dan ook perfect in het plaatje, aangezien deze groene rakker boordevol vitaminen zit. Kook de boerenkool samen met de pasta en hij wordt perfect beetgaar. Heerlijk met de frisse smaak van de kerstomaatjes.
Dit receptje heeft eigenlijk maar 5 ingrediënten, maar omdat het zo snel moet gaan (alles is natuurlijk snel klaar samen) kan je in de winterse periode wel eens zuurdere tomaatjes op de kop tikken. Dat was bij mij toch zeker het geval toen ik dit recept aan het testen was. Doe daarom 1 eetlepel van je favoriete zoetstof of suiker bij de pasta om de smaken beter uit te balanceren. Ik beloof je dat het niet zoet zal smaken, maar precies zoals jij het wil!
Ingrediënten
- 360g spaghetti
- 500g kerstomaatjes
- 2 teentjes look
- 200g boerenkool
- 50g Parmezaanse kaas
- 1el suiker
Werkwijze
- Pel de look en snij fijn of gebruik een lookpers. Snij de kerstomaatjes in twee.
- Doe wat olie in een grote pot en voeg de look toe. Bak voor 30 seconden tot je de look goed kan ruiken.
- Voeg de kerstomaatjes, boerenkool en spaghetti toe, samen met 1 liter water* en de eetlepel suiker en breng aan de kook.
- Kook tot het water is opgenomen, ongeveer 10-12 minuten.
- Rasp de Parmezaanse kaas en voeg toe op het einde.
Notes
*Heb je nog een groentenbouillonblokje liggen? Doe het er gerust bij.
Smakelijk!
Yes komt goed van pas nu mijn vaatwasser kapot is ! De kaas vervang ik door edelgistvlokken om het helemaal vegan te maken :)
Ah, ideaal inderdaad! Ja, volgens mij is dat ook zéker zo lekker!
Amai super snel en handig receptje! Er was geen boerenkool dus heb spitskool gebruikt. Het was echt heel lekker!