Eénpots-lentestoof

Eenpotsstoof met aardappel en worst-1

Jaja, hier zijn we weer met een nieuw éénpotsgerechtje met 5 ingrediënten! Ik ben er dol op & ik weet dat jullie dat ook zijn, dus ik ga door met het zoeken van de ideale gerechtjes die je in 1 pot kan klaarmaken. Vandaag: een heerlijk frisse lentestoof met worst, krieltjes en knapperige groentjes.

Eigenlijk kook ik niet zo vaak met worst. Ik vind het wel lekker, maar het vlees is erg bewerkt en bevat vaak ook best veel vet. Als ik dus worst kies, neem ik meestal kippenworst maar eigenlijk gewoon omdat ik die het allerlekkerste vind. Maar wat is nu het goede aan worst? Er zit zo ongelofelijk veel smaak aan, dat we bijna geen andere ingrediënten nodig hebben om dit gerechtje tot een heerlijke avondmaaltijd om te toveren. Geen saus, geen honderd kruiden, maar gewoon alle smaken die versmelten. You will love it!

Eenpotspasta met ricotta, erwtjes en asperges-1

Ik hou van de ratatouille smaken, die bestaan uit paprika, courgette, aubergine, tomaat en ui, maar ik vind dat meer een winterreceptje. En aangezien het weerbericht eindelijk wat meer zonnetjes laat zien (yay!) kiezen we vandaag voor een lichte, frisse variant met alle klassieke smaken. Je hebt 5 minuten werk, dan gaat alles in een pot en na 20 minuten staat eten op tafel. Zo hoort het toch, niet? ;)

Eénpots-lentestoof

Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten

  • 600g krieltjes
  • 400g (kippen)worst
  • 1 courgette
  • 2 paprika's (ik nam geel/rood)
  • 1 bosje verse tijm*

Werkwijze

  1. Snij de worst in hapklare stukjes (met de schaar kan dit ook).
  2. Snij de krieltjes als ze wat groter zijn in vieren, de courgette en paprika's in blokjes.
  3. Doe de worst in een grote pot op hoog vuur en bak met een beetje olie rondom bruin voor 2 minuten. De worst hoeft niet gaar te zijn.
  4. Voeg de krieltjes, courgette, paprika's en tijm toe (afritsen of fijngesneden) en kruidt goed af met peper en zout.
  5. Plaats een deksel op de pot en laat 20-25 minuten sudderen tot de aardappelen gaar zijn.

Notes

* Rozemarijn kan ook, of gewoon een eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden

Hebben jullie al eens van mijn éénpotsgerechten uitgeprobeerd? Zo ja, laat me hieronder eens weten de welke! Ik ben nieuwsgierig!

Smakelijk!
Eenpotsstoof met aardappel en worst-25 gedachten over “Eénpots-lentestoof”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *