5 topper eenpansgerechten

Ik zal nooit, maar dan ook nooit, genoeg krijgen van een eenpansgerecht. Ik bedoel: what’s not to like? Je hebt een heerlijk smaakvol gerecht in vaak minder dan een half uur op tafel. Je hebt maar 1 grote pot af te wassen (that’s it!), en het enige wat je moet doen om de recepten tot een goed einde te brengen is regelmatig roeren. Foolproof dus. Dit zijn alvast een paar van mijn favoriete eenpansgerechten. Hoog tijd dat jij ze eens uitprobeert!

Pasta met zongedroogde tomaten

eenpansgerecht met zongedroogde tomaten

Een toppertje van een eenpansgerecht, zo blijkt ook uit jullie massale reacties op dit recept. Heerlijke pasta in een romig sausje met zongedroogde tomaten, spinazie en natuurlijk KAAS. :) Meer moet het vaak niet zijn, toch?

Spaanse rijst met chorizo en kip

eenpansgerecht met kip en chorizo

Een Spaans geïnspireerd eenpansgerecht met de klassieke smaken zoals chorizo, olijven en rode paprika. We stoven de kip rechtstreeks in de pot voor een super sappig en smaakvol eindresultaat. De chorizo geeft de perfecte spicy toets.

Marokkaans stoofpotje met zoete aardappel

eenpansgerecht marokkaans stoofpotje

Winter of zomer, dit eenpansgerecht, het Marokkaans stoofpotje, staat maandelijks op de menu. Ik hou van de kruidige smaken samen met de zoete aardappel, kikkererwten en de zoetere dadels. Super smaakvol maar toch in een half uurtje op tafel.

Gebakken rijst

eenpansgerecht gebakken rijst

Gebakken rijst is iets dat je meestal bij de lokale take away besteld, maar je kan gebakken rijst prima zelf maken. Zo ben je zeker dat er geen liters olie en zout in verwerkt zitten. ;) Dit eenpansgerecht maakte ik met mijn favoriete groentjes om er een volwaardige maaltijd van te maken. Dit gerecht is trouwens ook heerlijk met bloemkoolrijst!

Roerbakmie met kip

eenpansgerecht met roerbakmie

Dit is ook nog een klassieker uit mijn studententijd, roerbakmie met kip. Voor diegenen die nog niet vaak een noedelgerechtje hebben uitgeprobeerd is dit een perfecte eerste ervaring. Mie is de korte variant, kan meteen bij in de pan en in een paar minuten klaar. Serveer wat kroepoek on the side en iedereen is content.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *