De perfecte valentijnsmenu

Valentijn is volgende week al! Ik heb het gevoel dat we nog maar net het nieuwe jaar zijn ingesprongen en we zijn al weer in februari beland. Maar goed, Valentijn! Naast de prachtige hartjestaart die ik afgelopen woensdag met jullie deelde (thanks voor jullie super leuke reacties), deel ik vandaag ook graag mijn favoriete & foolproof Valentijnsmenu met jullie. Kijk je mee?

Een Valentijnsdinner is iets speciaals, maar tegelijkertijd moet het iets heel eenvoudigs zijn. Minimale inspanning met maximale impact, niet? Deze drie gerechtjes passen niet alleen perfect bij elkaar maar ook perfect bij een romantische avond. Je kan alles op voorhand klaarmaken en de dag/avond zelf heerlijk genieten met jouw Valentijn.

Kaasbal met pistache en granaatappel

Deze kaasbal is de perfecte start van de avond. Heerlijk dippen met wat chips, gezellig keuvelen en genieten van de uren samen. Maak de bal een dag op voorhand en rol hem in de crumble net voor het serveren.

Pasta Puttanesca

Pasta is altijd een goed idee & deze deed me denken aan Lady & de Vagebond maar dan nog gemakkelijker! De puttanesca saus bestaat uit de eenvoudigste ingrediënten, geen snijwerk maar heerlijke smaak zonder veel werk. Je kan de saus een dag op voorhand maken, kook de pasta en klaar is kees! Heerlijk genieten.

Moelleux die altijd lukt

De avond eindigen we dan ook graag met een knaller, en wat heeft meer effect dan een heerlijke chocoladecake met lopend binnenste? Niet veel denk ik dan! Maak het deeg een dag op voorhand en bak à la moment af. Wat zenuwachtig? Maak de dubbele portie en test het recept dit weekend al eens, want je oven kan soms een invloed hebben op het recept.

Wat vinden jullie van mijn Valentijnsmenu? Gaan jullie lekker koken op 14 februari? Geniet er van!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.