Nog geen beoordelingen

De beste veggie hamburgers

Ik hou wel van een goede veggie burger. Verdoken groenten in een hamburger kunnen nooit kwaad, maar toen ik deze at… er ging een wereld voor me open! Beleg met je traditionele toppings en een laagje saus en het proeft bijna of je gewone hamburgers aan het eten bent. Geloof je me niet? Maak ze zelf en je zal zien dat ik gelijk heb! :)

In het verleden heb ik al een paar burger recepten op de blog geplaatst waaronder de nog steeds zeer geliefde courgette-kip burgers en de zwarte bonen burgers. Deze nieuwe burgers maken ook gebruik van groenten, maar zijn zo minimalistisch dat je bijna niet gelooft dat ze goed kunnen smaken. De twee basisingrediĆ«nten zijn kikkererwten (je had het al kunnen raden) en maĆÆs! Jep, niet meer niet minder. Een beetje broodkruim en wat kruiden en je bent vertrokken.

Je kan deze burgers nog aanvullen met andere smaken zoals knoflook en ui (in echte of poedervorm) of zelfs met bijvoorbeeld Italiaanse kruiden en wat fijngesneden zongedroogde tomaten. Ok, nu ik dit schrijf moet ik dit ook wel uittesten, haha! Beleg ze eenvoudig tussen een broodje of serveer met frietjes, net wat je zelf wil. Maar deze frietjes zien er toch wel heeel goed uit niet? Het recept voor deze ovenfrietjes zonder olie deel ik met jullie volgende week! Kom dan dus zeker eens piepen hier op Kokerellen.

De beste veggie hamburgers

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:10 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
4 grote hamburgers

Ingrediƫnten

  • 1 groot blik kikkererwten
  • 1 groot blik maĆÆs
  • 50 g panko of paneermeel
  • 1 el chilikruiden/komijnpoeder

Voor de burgers:

  • 4 broodjes
  • Sla
  • Tomaat
  • Ketchup

Instructies

  • Doe de kikkererwten en maĆÆs in een kom en pureer ze met een staafmixer tot bijna een glad geheel. Er mogen nog wat stukjes in zitten.
  • Voeg de panko en de kruiden toe en kruid ook heel sterk met peper en zout. Meng goed door elkaar.
  • Vorm met je handen vier gigaburgers of 8 kleintjes en leg ze op een bord even in de koelkast (ideaal minstens een half uurtje op voorhand).
  • Verwarm een antikleefpan op middelhoog vuur en bak de burgers in een beetje olie langs beide kanten ongeveer 3 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Beleg je broodjes met de toppings en je burger. Smullen maar!

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

Nog goesting?

Lunch
00:30

Geroosterde bloemkool salade

Lunch
00:45

Herfstige salade met pompoen, appel en brie

Rijst/couscous/noedels
00:30

Kruidige couscous met haloumi en courgette

Hapjes
00:20

Kerstmenu: Hapje van peperkoek met ricotta en gebakken ...

Lunch
00:10

Zomerse burrata salade met pesto, tomaat en framboos

Hartig ontbijt
00:40

Snelle shakshuka in Ć©Ć©n pan

Hapjes
00:20

Kaasstengels

Lunch
00:30

Linzensalade met gegrilde aubergine