5 van 4 beoordelingen

De allerlekkerste (vegan) wafels

Hier zijn ze dan! Deze heerlijke vegan wafels kon je al een paar keer op Instagram voorbij zien komen en wat was de vraag groot om ze snel op de blog te delen. Dan doen we dat natuurlijk met veel plezier. Misschien iets om morgenvroeg op de menu te zetten voor je Valentijn? ;)

Deze wafels zijn de perfectie zelf! Ze zijn gezond (toch een heel pak gezonder dan traditionele wafels), waardoor je ze perfect als ontbijt kan eten met wat vers fruit. Maar, je kan ze ook gemakkelijk meenemen als snack wafels. Daar zijn ze namelijk ook zeer geschikt voor. Maak een hele lading en bewaar de overschotjes in zakjes in de diepvriezer en haal ze uit een paar uren voor je ze nodig hebt. Hou je van krokante wafels? Dan is mijn geheime truc om ze nog 1x in de broodrooster te doen voor je ze op eet. Dan worden ze super krokant en warm. HĆ©Ć©rlijk!

vegan wafels gezond healthy ontbijt snack 7

Ik gebruik voor dit recept een mengeling van havermout en gewone bloem omdat dit een perfecte textuur geeft voor de wafels met nog genoeg voedingsstoffen. Je kan zelf spelen met de hoeveelheden als je wil. Maar als je meer bloem gebruikt, dan gaan ze meer naar standaardwafels smaken. Dat laat ik aan jou over. :) Heb je even, laat het deegje dan 10 minuten staan. Dan zijn je wafels extra fluffy!

De allerlekkerste (vegan) wafels!

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:25 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

5 van 4 beoordelingen
10 wafels

Ingrediƫnten

  • 180 g zelfrijzende bloem*
  • 80 g havermeel/havervlokken
  • 80 g ahornsiroop
  • 2 el olie
  • 300 ml amandelmelk + 1tl azijn**

Instructies

  • Doe de amandelmelk en azijn in een glas en laat staan terwijl je de rest van de ingrediĆ«nten klaarzet.
  • Verwarm ondertussen je wafelijzer voor. Ik zette de mijne iets verder dan halfweg.
  • Doe de bloem en de haver bij elkaar en mix goed door. Voeg een klein snuifje zout toe.
  • Maak een kuiltje in de bloem en giet daarin de ahornsiroop, olie en melk. Meng goed door.
  • Vergeet je wafelijzer niet in te oliĆ«n en doe dan het deeg in het wafelijzer. Bak voor zo’n 3 minuten of tot goudbruin.
  • Serveer met je favoriete fruit. Ik maakte de snelste coulis aller tijden: blauwe bessen in een pannetje opwarmen met wat ahornsiroop.
  • Notes
*Ik had enkel patisseriebloem dus ik nam dit + 1,5tl bakpoeder. Je kan ook volkorenbloem, boekweit of spelt gebruiken. **Ik had frambozenazijn in huis, maar gewone azijn, wittewijnazijn of appelazijn kunnen ook prima!

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Eet smakelijk! X Ellen

Nog op zoek naar meer ontbijtrecepten? Geen probleem, Iā€™ve got you! Op dontbijt pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

vegan wafels gezond healthy ontbijt snack 6

Nog goesting?

Hoofdgerecht
00:45

Buddha bowl met zoete aardappel

Vegan
00:30

Rode linzen curry met cashew

Zoete hapjes
00:25

Havermout koekjes met banaan (2 ingrediƫnten)

Lunch
00:40

Pompoensoep met courgette

Hapjes
00:10

Geroosterde paprika tapenade

Hapjes
00:30

Zelf ketchup maken (zonder suiker)

Hoofdgerecht
00:15

Vegetarische burrito

Lunch
00:25

Thaise pompoensoep