Nog geen beoordelingen

Chocoladetaart met 4 ingrediënten (glutenvrij)

Chocolade. Dat is zo wat the main theme van deze blogpost! Dus voor alle chocoladeliefhebbers out there, dit receptje MOET je uitproberen. Niet alleen is het ongelofelijk gemakkelijk om te maken, het is ook nog eens één van de meest decadente taartjes die ik ooit geproefd heb & ze is glutenvrij dus door echt iedereen te genieten.

Zacht, smeuïg, romig & vooral ontzettend verslavend. Zo kan je deze taart goed omschrijven! Toen ik een gelijkaardig recept zag voor glutenvrije taarten, kon ik het niet laten om het uit te testen. Je hebt geen bloem of bakpoeder nodig, alle lift komt van opgeklopt eiwit. Moest chocomousse een taartzusje hebben, dan zou dat deze taart zijn!

chocoladetaart-6

Door het gebrek aan bloem, krijg je een uitzonderlijke textuur die wat plakkerig, misschien zelfs brownie-achtig proeft, maar dat is nét wat we willen. Droog en klef zal deze taart zeker en vast nooit worden. Werk ze af met een goede dosis poedersuiker en je gasten zullen versteld staan.

Chocoladetaart met 4 ingrediënten (glutenvrij)

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:50 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:40 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
8 personen

Ingrediënten

  • 250 g pure chocolade
  • 100 g witte suiker
  • 100 g boter
  • 6 eieren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 140°C en vet een springvorm (ong. 20cm diameter) goed in met boter.
  • Breek de chocolade in stukken en doe samen met de boter in een hittebestendige kom.
  • Smelt in de microgolf met intervallen van 30 seconden, roer tussendoor. Laat wat afkoelen.
  • Scheid de eieren en doe de eigelen bij het chocolademengsel en meng goed door.
  • Doe de eiwitten in een kom en klop tot een luchtig geheel. Voeg dan beetje bij beetje de suiker toe tot de eiwitten stijf zijn (je kan de kom ondersteboven houden).
  • Voeg een schep van het eiwitmengsel en roer goed door het chocoladedeeg.
  • Neem nu een spatel en vouw de rest er voorzichtig onder om het deeg luchtig te houden.
  • Bak de taart 40-45 minuten in de oven tot de bovenkant licht begint te scheuren.
  • Laat afkoelen en serveer met een lichte laag poedersuiker voor extra fancy-ness

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

chocoladetaart-5

Nog goesting?

Cake & taart
01:00

Vanillecake met aardbei en slagroom

Cake & taart
00:55

Mini blauwe bessen cheesecakes

Cake & taart
00:45

Malteser cupcakes

Cake & taart
01:15

Rabarbercake

Cake & taart
01:10

Rijsttaart zonder suiker

Cake & taart
01:05

Luchtige biscuit met bloedappelsien en mascarpone frost...

Dessert
00:25

Nazomerse bessen/applecrumble

Dessert
01:05

Cake met ricotta en aardbeien