Chocolade fudge met pretzels (3 ingrediënten)

IMG_0342 copy

Oh jaa, dit is er eentje voor al diegenen die van zoetigheden houden, maar een hekel hebben aan ingewikkelde recepten of nagerechtjes die in de oven gemaakt moeten worden. Gemakkelijker dan dit kan het niet worden folks, 2 ingrediënten plus wat pretzels. 5 minuten en geen oven nodig! Deze chocolade fudge moet je gewoon proberen. Punt. Uit.

Aah die eerste echte warme zonnestralen zijn eindelijk naar ons landje gekomen. Heerlijk toch! Hebben jullie er ook zo van genoten? Ik moet zeggen dat ik zelf al mijn dosis zon gehad heb de laatste week, aangezien ik in het heerlijke tropische Zuid-Italië vertoefde. Ik mag dus zeker niet klagen. Maar om hier met je snoetje de zondagmiddag in het park of op een terrasje te kunnen doorbrengen, daar teken ik ook voor hoor!

IMG_0351 copy

Anyway, dit fantastische lenteweer doet me meer naar buiten trekken en hierdoor krijg ik niet altijd evenveel zin om iets te bakken of te koken. Ik ploeg dan liever wat minder in de keuken, maar desondanks zeg ik nooit nee tegen een heerlijke zelfgemaakte zoete treat. Daarom zijn deze pretzel fudge stukjes dan ook perfect! Ook om mee te nemen trouwens, iedereen zal er helemaal zot van staan.

Fudge is bij ons nog niet zo bekend, en ook dit idee kwam met me mee vanuit Amerika. De fudge kan je vergelijken als de zachte karamelvierkantjes die ze hier ook verkopen maar dan met chocolade. Lekker smeuïg, zacht en oh zo lekker! En dat met maar 2 ingrediënten. We halen onze goede oude gecondenseerde melk er nog eens bij (zoals bij deze heerlijke pompoentaartjes waar het ook al een geheim superingrediënt was). Samen met wat chocolade smelten en voila! Je hebt fudge. Ik maakte het geheel af door er heerlijke zoute pretzels (ooh dit is één van mijn guilty pleasures, hier kan ik van blijven eten) bovenop te leggen. Die combinatie van zoet & zout doet het voor mij elke keer weer!

Chocolade fudge met pretzels (3 ingrediënten)

Aantal personen: 40 stukjes

Ingrediënten

  • 400 gram pure chocolade
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 1 zakje pretzels

Werkwijze

  1. Neem een breed bakblik* en bestrijk dit met wat olie en leg er daarna bakpapier in. De olie zorgt er voor dat het papier op zijn plaats blijft zitten.
  2. Breek de chocolade in stukken, doe in een kom en zet voor intervallen van 30 seconden in de microgolf. Roer tussen elk interval en herhaal tot de chocolade gesmolten is.
  3. Doe de gecondenseerde melk bij de gesmolten chocolade en meng tot een gladde massa.
  4. Giet het mengsel in het bakblik en zet voor 30 minuten in de koelkast.
  5. Druk de pretzels over het gehele oppervlakte lichtjes in de fudge.
  6. Bewaar op kamertemperatuur om de pretzels hard te houden of in de koelkast (ik vond het niet zo erg dat ze wat van hun knapperigheid verloren).

Notes

* ik gebruik een browniepan, maar je kan ook een ronde springvorm of 2 cakevormen gebruiken.

Smakelijk!

IMG_0347 copy

 1 gedachte over “Chocolade fudge met pretzels (3 ingrediënten)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *