Chili met kipgehakt & zoete aardappel

Chili mag dan een typisch winters gerecht zijn, ik hou van de heerlijke stoofpot het hele jaar door. Zeker deze iets ‘frissere’ variant met verse kerstomaatjes en kipgehakt kan ik nu zeker wel smaken. Bovendien is chili gewoon zo ontzettend gemakkelijk om te maken en kan je het in grote hoeveelheden koken zodat je ook meteen wat hebt om bijvoorbeeld in te vriezen. Ik doe er blokjes zoete aardappel bij omdat ik de smaken heerlijk samen vind passen.

Belangrijk voor dit recept: ik gebruik als kruiden een chilimix, een kruidenmengeling van allemaal niet-pikante kruiden die de chili zijn heerlijke smaak geven. Het zijn dus zeker niet enkel chilivlokken die in mijn chili gaan (mond in brand!!). Je kan deze mixen tegenwoordig in elke supermarkt vinden, maar kijk zeker op de verpakking dat het over een mix gaat om brandende tongen te vermijden. :)

Chili met kipgehakt & zoete aardappel

No ratings yet
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 3 grote zoete aardappelen
  • 1 blik zwarte bonen
  • 1 blik witte bonen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 400 g kipgehakt
  • 200 g kerstomaatjes
  • 3 el chilimixkruiden niet pikant

Instructies
 

  • Zet een grote pot (met dikke bodem) op middel vuur en bak het gehakt rul samen met de chilikruiden in ongeveer 5 minuten.
  • Schil en snij ondertussen de zoete aardappel in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter.
  • Doe de zoete aardappel bij het gehakt en bak voor 2 minuten mee.
  • Blus dan de pan met een scheutje water en voeg e tomatenblokjes toe. Laat 10-15 minuten sudderen tot de zoete aardappel beetgaar is.
  • Spoel de bonen af en doe ze bij de chili. Snij de kerstomaatjes doormidden en voeg ze net voor het serveren toe en schep een laatste keer om. Proef de chili en kruid naar smaak nog bij met peper en zout.
  • Serveer met je favoriete toppings: die van ons zijn gemalen kaas, zure room, avocado en wat krokant gebakken wraps.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Smakelijk!



7 gedachten over “Chili met kipgehakt & zoete aardappel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.