Aardbeien cheesecake ijsjes

De grootste hitte mag dan voor even voorbij zijn, de zomer is dat nog laaang niet (gelukkig!). Het recept voor deze aardbeien cheesecake ijsjes zal dus zeker en vast nog vaak van pas komen. Zelf je ijsjes maken is niet alleen ontzettend gemakkelijk, maar ook kei lekker.

Bovendien kan je zelf toevoegen aan je ijs wat je maar wil! Vaak pureer ik gewoon wat yoghurt met bevroren fruit om dat dan in te vriezen, maar is dat echt een recept?! Deze aardbeien cheesecake ijsjes vragen iets meer werk, en zijn nét dat tikkeltje decadenter. Maar je weet perfect wat er in zit én je kan met de ingrediënten spelen natuurlijk.

Ik maakte nu een aardbeien cheesecake ijsjes variant, maar heb je ander zomers fruit liggen? Geef die dan ook zeker eens een kans. Mango, ananas, nectarines, allemaal sowieso super lekker!

Cheesecake ijsjes

Porties: 4 stuks

Ingrediënten

  • 100 g yoghurt
  • 100 g roomkaas op kamertemperatuur
  • 1 eetlepel suiker*
  • 10 aardbeien
  • 2 digestive koekjes of een ander koekje naar keuze

Instructies

  • Doe de aardbeien in een kommetje en pureer met de staafmixer (of gebruik je blender) tot aardbeienmoes. 
  • Meng de yoghurt, roomkaas en suiker onder elkaar tot een gladde massa. Zijn de aardbeien veel lopender dan het roomkaasmengsel? Voeg dan een eetlepel of twee melk aan de roomkaas toe. De twee mengen mooier als ze ongeveer dezelfde dikte hebben. 
  • Schep een lepeltje yoghurt in je ijsvormpjes en dan een lepeltje van de aardbeienmoes. Verkruimel er dan wat van de koekjes over en herhaal tot je vormpjes op zijn. 
  • Zet in de diepvriezer voor minimaal 5 uur, idealiter een nachtje!

Notities

*je kan gerust je favoriete suikervervanger nemen.

Smakelijk!

Kan je geen genoeg krijgen van cheesecake? Probeer dan ook zéker deze zomerse limoencheesecake of deze gezonde ontbijtcheesecake!

Dit vind je misschien ook leuk:



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *