Cheeseball met pistache & granaatappel

IMG_0235 copy

Oh my… if you love cheese, this is for you! Ja voor jou, en ook voor jou! Want deze cheesy dip zal door iedereen gesmaakt worden. De cheeseball (kaasbal klinkt zo niet-lekker) is in Amerika al heel populair maar hier heb ik hem eigenlijk nog nergens voorbij zien komen. Daar moet ik verandering in brengen denk ik dan. Want deze lekkernij moet ik gewoon met jullie delen.

Ken je zo van die gele potten met kaassaus die je als je naar de film gaat bij je nacho’s kan nemen? Neem nu die saus, maar dan 1000x lekkerder en gewoon volledig zelf gemaakt met allemaal ingrediënten die je effectief kent, kan uitspreken en in je kast hebt staan. Daar teken ik wel voor! De cream-y textuur van deze dip en de zoutige kaassmaak is dan ook eens wat anders dan de standaard salsa dip die je meestal bij crackers of chips serveert.

IMG_0240 copy

Ik deel met jullie vandaag een basisreceptje, maar ga gerust zelf aan de slag om extra smaken toe te voegen. Ik heb al ontelbare ideeën in mijn hoofd voor verschillende varianten, maar ik kan nu eenmaal niet wekenlang alleen maar cheeseball-variaties met jullie delen. De niet-zo-kaas-fans zouden daar niet mee kunnen lachen. ;) Maar dus vandaag, een heerlijke variant die er ook nog eens om mee te pronken uitziet door de mooie kleuren van de granaatappelpitjes en pistache nootjes.

Cheeseball met pistache & granaatappel

5 van 1 stem

Ingrediënten
  

  • 180 gram philadelphia
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • 30 gram gemalen kaas pittig
  • 1 theelepel lookpoeder
  • 60 gram pistachenootjes gepeld
  • 60 gram granaatappelpitjes

Instructies
 

  • Meng de roomkaas met de Parmezaanse en gemalen kaas en roer goed door.
  • Voeg ook het lookpoeder toe en kruidt het geheel af met peper (en eventueel wat zout).
  • Schep het mengsel op een vel plasticfolie en vouw de kanten omhoog en draai ze samen rond zodat het kaasmengsel een bol vormt en strak in de folie verpakt zit. Leg de bal voor minstens 1 uur in de diepvriezer.
  • Hak de pistachenootjes en meng met de granaatappelpitjes. Spreid dit mengsel in een egaal laagje op een nieuw vel plasticfolie. Haal de kaasbal uit de vriezer en uit de folie en leg deze op de pistachenootjes. Haal de vier hoeken van de nieuwe folie naar boven zodat de noten en pitjes helemaal rondom hangen en leg opnieuw terug in de ijskast tot serveren.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Smakelijk!

IMG_0237 copy

 11 gedachten over “Cheeseball met pistache & granaatappel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.