5 van 1 beoordeling

Caesar salad wrap

De caesar salad wrap is één van mijn favoriete salades. Daarom toverde ik deze klassieker ook graag om tot een handig on-the-go wrapje dat je perfect als lunch op het werk of op school kan nuttigen. Voor deze wrap houden we het extra simpel met maar 6 ingrediënten en gebruik ik voorgebakken kipfilet uit de winkel.

Je kan hiervoor plakjes gebruiken (zoals je dat voor standaard broodbeleg zou doen) of je kan uiteraard ook zelf kipfilet bakken en in reepjes snijden. Samen met de kip, een gekookt eitje en de Parmezaanse kaas heb je meteen alle smaken van de caesar te pakken. Rol het in een (volkoren) wrap en jouw lunch pakket wordt een plezier om op te eten. Serveer voor een extra portie vitamines een handjevol kerstomaatjes on the side.

ceasar salad wrap 2 1

Deze caesar salad wrap smaakt heerlijk met de klassieke caesar salad dressing die je tegenwoordig in elke supermarkt wel kan kopen. Je kan hem uiteraard ook zelf maken, maar met zo veel ingrediënten lijkt me dat niet echt zinvol om dat hier op Kokerellen te doen. Dressings kunnen ook best verraderlijk zijn. Let daarom vooral goed op je portie! Ik probeer zo vaak mogelijk een eigen dressing te maken, maar heb hier (net zoals jullie) helemaal niet altijd tijd voor.

Kortom, ik vind dressing altijd een moeilijke materie. Ik hou zelf van homemade dressings, maar sommigen vinden dat dan weer te zuur (door bijvoorbeeld yoghurt te gebruiken). Wel enkele tips die ik kan meegeven om een gezondere keuze te maken i.v.m. je dressing.

  1. Kies een favo dressing en ga hier voorzichtig mee om. Het zijn smaakbommetjes dus je hebt echt niet veel nodig! Een eetlepel is vaak meer dan 100 kcal, wat je echt wel liever ‘opeet’ aan iets anders lijkt me.
  2. Een gemakkelijke oplossing om je dressing wat lichter te maken is het ‘aanlengen’ met wat yoghurt. Neem voor elke lepel dressing een lepel yoghurt en meng dit samen. Zo wordt het geheel lichter en krijg je toch de smaak en creaminess die je gewoon bent. Voeg eventueel een snuifje zoetstof toe om de yoghurt minder zuur te make
  3. een heel gemakkelijke dressing die hier enorm lekker bij is: 1 lepeltje light mayonaise mengen met 1 lepeltje yoghurt en wat fijngehakte peterselie eronder mengen. Kruiden met peper en zout ét voila! Je dressing is klaar.

Caesar salad wrap

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:15 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:05 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling
2 personen

Ingrediënten

  • 2 grote tortilla's of 4 kleintjes
  • 1 baby romeinse sla
  • 2 eieren
  • 200 g kipfilet vers gebakken of in sneedjes uit de supermarkt
  • 10 g Parmezaanse kaas flakes
  • 2 tl van je favoriete caesar dressing*

Instructies

  • Kook de eieren voor 11 minuten in kokend water. Giet ze af en laat ze afkoelen in een badje koud water.
  • Pel de afgekoelde eieren en snij in vieren.
  • Besmeer de tortilla’s met de dressing en verdeel hierover een aantal blaadjes van de romeinse sla, de kipfilet, het ei en de Parmezaanse kaasflakes.
  • Kruid met peper en zout en rol op en enjoy!

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Eet smakelijk!

Nog op zoek naar meer middag recepten? Geen probleem, I’ve got you! Op de lunch pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

ceasar salad wrap 3 1

Nog goesting?

Lunch
00:25

Kerstmenu: torentje van zalm & avocado

Vegetarisch
00:45

Spruitjes & zoete aardappel salade

Lunch
00:20

Kruidige curry bulgur salade

Lunch
00:25

Zomerse salade met kip en aardbeien

Lunch
00:30

Frisse erwtensoep met curry

Lunch
01:10

Provençaalse quiche met gegrilde groenten

Lunch
00:20

No-mayo preisalade

Lunch
00:10

Creamy salade met kikkererwten met munt & feta