4.75 van 8 beoordelingen

Bladerdeegwieltjes met ricotta en spinazie

Deze wieltjes smaken nog 10 keer zo lekker dan ze er uit zien. Ik probeerde deze bladerdeeghapjes voor het eerst met kerstavond. Ik hou van ricotta (moest je het nog niet doorhebben) en de combinatie met spinazie is altijd een winnaar. Ik vond het alvast heerlijk en mijn gasten dachten er net hetzelfde over!

Dit hapje is goed voor elke locatie, is vegetarisch en kan dus door iedereen gesmaakt worden. Meer dan een paar ingrediƫnten heb je niet nodig en zoals altijd is het heel erg gemakkelijk om te maken. Bovendien kan je dit hapje gerust op voorhand klaarmaken om het dan af te bakken wanneer je gasten arriveren. Ik kan me voorstellen dat er nog ontelbaar andere heerlijke variaties zijn op dit hapje, binnenkort nog eens wat gaan experimenteren. ;)

Bladerdeegwieltjes met ricotta en spinazie

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:35 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

4.75 van 8 beoordelingen
24 stuks

Ingrediƫnten

  • 2 vellen bladerdeeg
  • 250 gram ricotta
  • 100 gram spinazie
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas of andere gemalen kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200Ā°C.
  • Was de verse spinaziebladeren en droog ze heel goed af.
  • Hak de spinazie fijn, met een hakmolen of een mes.
  • Doe de spinazie samen met de kaas onder de ricotta en zet goed onder elkaar.
  • Verdeel het ricottamengsel gelijk over de twee vellen bladerdeeg.
  • Rol het bladerdeeg op, zodat je eindigt met een grote worst.
  • Als je dit hapje op voorhand voorbereidt, leg het dan nu in de ijskast tot je klaar bent om af te bakken.
  • Snij kleine rondjes van ongeveer 1 centimeter van de worst en leg met de gesneden kant naar boven op een bakplaat. Laat wat plaats tussen de wieltjes, want ze zetten uit in de oven.
  • Doe eventueel wat room, melk of een geklopt eitje over de bovenkant, om extra bruine randjes te krijgen.
  • Zet de bakplaat voor 20 minuten in de oven tot de wieltjes goudbruin zijn.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

bladerdeegwieltjes

Nog goesting?

Hartige hapjes
00:15

Bruschetta met geitenkaas & rood fruit

Hartige hapjes
00:10

Bruschetta met ham & mozzarella

Hartige hapjes
00:10

Nacho's in de oven

Hartige hapjes
00:25

Bladerdeegwieltjes met ham en pesto

Hartige hapjes
00:30

Hapje met brie, peer & mosterd

Lunch
00:30

Plaattaart met asperges

Hartige hapjes
00:35

Vegetarisch worstenbroodje

Hapjes
00:25

Hartige krans hapje met geitenkaas en veenbessen confit...