Bircher muesli met zomerfruit

Dit brij-tje (ik typte bijna breitje, maar dat zou niet goed smaken denk ik) ziet er op het eerste gezicht niet meteen overheerlijk uit, maar geloof me: it is! Na de klassieke Bircher muesli (een mix van havermout, fruit & vloeistoffen die je overnacht in de koelkast zet om te weken), is het tijd voor een nieuwe en meer summer-proof variant. Kijk je mee?

Dit receptje is gebaseerd op de eenvoudige combinatie van havermout & melk. Dat was al zo van kleins af aan. Bij mijn oma kreeg ik standaard warme havermout met volle melk voorgeschoteld, met een goede schep bruine suiker er bovenop. HĆ©Ć©rlijk vond ik dat. Nu, al die jaren later doe ik dat nog steeds. Maar als de zon komt piepen heb ik meer zin in frisse fruitige varianten van deze klassieker. De bircher muesli heeft het dan ook allemaal! Heb jij zo ook een standaard melkmomentje waar je heerlijk van geniet? Neem dan zeker eens een kijkje op de facebook pagina van MelkMoment. Er vallen prijzen te winnen. ;)

I know, het is nog geen zomer. Maar op tweede paasdag mag een mens al eens dromen, toch? Ik ben dol op zomer fruit, dus ik kan al niet meer wachten op die smoothiebowls, fruitsalades en ijsjes. Ik kocht dan ook – nog lichtjes overprized – rood fruit. Oh, het smaakt zo lekker. Nog geen lekker zomerfruit gevonden of hou je het liever budgetproof? Maak dan deze variant met diepvriesfruit. Net zo lekker & goed voor je portefeuille.

Bircher muesli met zomerfruit

Aantal personen: 2 personen

Ingrediƫnten

  Voor de bircher muesli:
 • 60g havermout
 • 150g (bevroren) rood fruit
 • 200g melk
 • 3el honing
 • 1/2 cup oats
 • Toppings (optioneel):
 • - Geroosterde kokoschips
 • - Amandelschilfers
 • - Meer vers fruit

Werkwijze

 1. Doe de honing bij de melk en roer goed door.
 2. Voeg de havermout toe, samen met het rood fruit.
 3. Mix goed en zet in een afgesloten potje voor minstens 6 uur (overnacht is ideaal).
 4. Meng vlak voor het eten goed door. Is het mengsel wat te droog, voeg nog wat melk toe om het mengsel meer "smooth" te maken. Decoreer met fruit en toppings naar keuze.

Smakelijk!

Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met MelkMoment.

You may also likeGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *