BBQ serie: Smores

smores-5 Ohjaa! Ook nagerecht kan je prima op de barbecue zelf maken. Dat laat ik je met veel plezier vandaag zien met dit heerlijke receptje (kan je dit zelfs een receptje noemen? Veeel te gemakkelijk!) voor echte American Smores. 5 minuutjes voorbereidend werk en daarna heerlijk genieten.

Als er zoiets zou bestaan als het ultieme dessert, dan ben ik er wel zeker van dat deze smores helemaal bovenaan staan! Soft en chewy aan de binnenkant, krokant aan de buitenkant & natuurlijk zit er CHOCOLADE in. Het kan dus niet anders dan lekker zijn. ;) Ohja, misschien ook wel fijn om te weten. Je hoeft er niets voor de snijden, bakken, roeren, mixen. Het enige wat je moet doen is wat “samenstellen”. Dat zal wel lukken, toch?

smores-2

Maak dus pakketjes op voorhand, leg ze klaar tot jullie eten wat is gezakt (dit is noodzakelijk, want je gaat er hier veel van willen eten!) en leg de pakketjes daarna (met een kleine opening erin!) op het rooster van de barbecue. Nog geen vijf minuten wachten – op mijn fantastisch baktoestel toch – en je kan heerlijk smullen. Dit wordt een vaste waarde, zeg dat ik het gezegd heb.

BBQ serie: Smores

Aantal personen: 4 smores

Ingrediënten

  • 8 petit beurre koekjes/digestive koekjes
  • 4 plakjes chocolade (smaak naar keuze)
  • 4 marshmallows

Werkwijze

  1. Maak pakketjes van aluminiumfolie beginnende met een koekje, daarop de chocolade, een platgedrukte marshmallow (met je handen) en opnieuw een koekje.
  2. Maak de pakketjes bijna helemaal dicht (klein gaatje open laten) en leg ze voor 5 minuten op de bbq. Hou de pakketjes in de gaten zodat de chocolade niet verbrand.
  3. Laat de pakketjes 2 minuten afkoelen voor je gaat smullen!

Smakelijk!

smores-63 gedachten over “BBQ serie: Smores”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *