BBQ serie: Mexicaanse taco’s

taco met scampi

Aaah dit weer! Zalig toch! Maar als het op eten aankomt, ben ik een stuk minder enthousiast over koken met deze hitte. Niets beter dan gewoon lekker buiten de bbq aansteken. Je hoeft niet altijd voor de klassieke vlees + groenten te gaan. Ik laat jullie vandaag zien hoe je deze heerlijke Mexicaanse taco’s kan maken!

Zoals jullie al wel weten ben ik dol op Mexicaans eten, en deze zachte taco’s heb je in minder dan een kwartiertje op tafel als je bbq lekker warm is. Twee dingen gaan op de barbecue: de maïskolven die een heerlijk gegrilde smaak krijgen & scampi’s die een lekkere gerookte smaak krijgen met een heerlijke Mexicaanse kruiding er rond.

taco met scampi-4

Heb je een barbecue op gas zoals ik, dan is dit gerechtje echt een plezier om klaar te maken. Door het deksel kan de maïs ondertussen ook stomen en worden de individuele graantjes heerlijk zacht. Echt honderd keer zo lekker als maïs uit blik. Nog een laatste tip voor het gemakkelijk omdraaien van de scampi’s. Doe er twee spiezen door in plaats van één, zo blijven ze mooi hangen en vallen ze niet heel de tijd naar de onderkant als je ze op tilt!

BBQ serie: Mexicaanse taco’s

Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten

  • 12 kleine wraps
  • +-30 scampi's*
  • 1/2 gesneden witte kool
  • 2 avocado's
  • 2 geroosterde maïskolven
  • 12 kerstomaatjes
  • Voor de marinade:
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl zout
  • 1 tl paprikapoeder
  • chilivlokken naar eigen smaak

Werkwijze

  1. Ontdooi de scampi's in koud water als dat nog niet gebeurd is en haal het darmkanaal weg en de harde buitenkant als je dit graag wil.
  2. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een kom en laat de scampi's 30 minuten marineren.
  3. Verwarm ondertussen de grill voor en gaar de maïskolven volgens het recept. Snij ook de kerstomaatjes en avocado in kleine stukjes.
  4. Prik de scampi's per 3 of 4 op een satéprikker (ik doe er twee zodat ze gemakkelijk om te draaien zijn!).
  5. Leg ze op de bbq voor ongeveer 2 minuten tot ze gekleurd zijn. Draai ze om en bak nog 1 minuut. Niet langer, want dan worden ze taai.
  6. Bouw je eigen taco's door wat witte kool, avocado, tomaat en maïs toe te voegen met daarop de scampi's. Werk af met een sausje naar keuze!

Notes

*Je kan kiezen gepeld of ongepeld!

taco met scampi-3

Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk:



3 thoughts on “BBQ serie: Mexicaanse taco’s”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *