BBQ serie: Gegrilde maïs

hotspot soekmekaar-4

Gegrilde maïs is hier in België nog niet zo ingeburgerd wanneer we een barbecue geven. Of vergis ik mij? In Amerika (Noord & Zuid) zit dit al veel dieper in de traditie ingebakken en ontbreekt deze lekkernij nooit op een grillfeestje. Als je ziet hoe gemakkelijk het is om klaar te maken, en je proeft hoe lekker het eindresultaat is, dan garandeer ik je dat je ze zelf ook wil gaan uitproberen!

hotspot soekmekaar-8

Een maïskolf wordt op de klassieke wijze iets anders klaargemaakt, met namelijk – je raad het al – heel veel boter. Niets mis mee, en zeker ook érrug lekker, maar bij Kokerellen kiezen we toch liever een betere afweging tussen smaak en gezondheid. Daarom deze variant met de heerlijke kruidige chilimix (dus niet enkel cayennepoeder!) gemengd met olijfolie voor een frisse en pittige toets zonder al dat zware van de boter. Heb je een grill met deksel, zoals deze van Weber? Bak dan altijd met het deksel dicht, zodat de smaken extra goed kunnen mengen en de warmte gelijk verdeeld wordt voor het sappigste resultaat!

hotspot soekmekaar

Deze maïs kan gebruikt worden als aperitief hapje, als onderdeel van de slaatjes of kan verwerkt worden in een bbq-gerechtje. Hier zal ik je binnenkort meer over vertellen op de blog! Maar aan al diegenen die vinden dat maïs uit een blik toch niet zo lekker is, raad ik je aan hen dit eens voor te schotelen. Ze zullen meteen verkocht zijn!

BBQ serie: Gegrilde maïs

Aantal personen: 4-8 personen

Ingrediënten

  • 4 gegrilde maïskolven (zoet)
  • 1 el olijfolie
  • 1 el chilikruiden (niet pikant)

Werkwijze

  1. Verwarm de grill op middelhoog vuur.
  2. Haal de bladeren van de maïskolven weg en bestrijk met de olie.
  3. Verdeel er de chilikruiden gelijkmatig over.
  4. Leg de maïskolven naast elkaar op de grill en bak elke kant tot het grillmarks vormen. Zo'n 2-3 minuten.
  5. Draai ze dan om en herhaal dit proces tot de maïs rondom mooi gekleurd is.
  6. Kruidt af met wat peper en zout vlak voor serveren

Smakelijk!

Vraag van vandaag: wie van jullie heeft al eens maïs op de bbq klaargemaakt? Zijn jullie ook zo’n fans als ik? En voor diegenen die dit nog niet hebben gedaan, wat voor “gekkere” gerechtjes maken jullie wel eens klaar op de bbq? Laat het me weten in de comments hieronder!

hotspot soekmekaar-55 gedachten over “BBQ serie: Gegrilde maïs”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *