Anna’s eet- en slaaproutine (9 maanden)

Foto’s door Irmy Coeckelbergs

Anna is ondertussen al langer uit de buik dan dat ze er in heeft gezeten. Gek toch, hoe snel de tijd gaat?! Je moet het mij heus niet vertellen. Ze leert elke dag iets nieuws. De ene dag kon ze ineens zitten en het leek of ik nog maar met mijn ogen knipperde of nu kruipt ze het hele huis al rond. Niets is nog veilig, maar ik hou er van om te zien hoe ze de wereld letterlijk ‘ontdekt’.

Ik kreeg veel vragen over Anna’s eetpatroon en slaaproutine dus ik giet het graag even in een blogpost. Uiteraard is élke baby anders en heeft elk gezin andere gewoontes maar ik deel graag wat er voor ons werkt. Pik er van mee wat je interessant lijkt. ;)

Ochtendroutine

Slapen

Tussen 7 & 8 uur wordt Anna meestal vanzelf wakker. Wordt ze vroeger wakker dan 7u? Dan geven we haar een flesje en proberen we haar terug in slaap te krijgen. Ik merk dat als ik ze voor 7 uur uit bed haal, ze écht nog heel moe is, dus dat probeer ik op die manier te vermijden. Is het na 7 uur en heb ik niets op de ochtend plannning staan, dan neem ik haar nog even bij mij in bed.

Gezellig knuffelen, wat spelen. Nu ze haar wijsvinger ontdekt heeft wil ze alles aanwijzen, van de kussens tot alle onderdelen van mijn gezicht. Fantastisch leuk is dat! Sinds een paar weken gebruik ik de vernieuwde droog & flexibel luiers van Kruidvat die écht fantastisch zijn. Niet alleen houden ze Anna’s billetjes de hele nacht droog (daarvoor hadden we wel eens last van lekjes), maar deze luiers dragen ook het Europese EU Ecolabel. Ik kende het ook nog zelf niet, maar dit keurmerk garandeert dat in de hele levenscyclus van de luiers de milieubelasting laag is (je kan er hier wat meer info over vinden). Aangezien ik oorspronkelijk herbruikbare luiers wilde gebruiken (maar daar wegens gebruiksgemak toch niet aan toe ben gekomen) vind ik dit een mooie tussen stap!

Foto by Irmy Coeckelbergs

Eten

Na ons knuffelmomentje trekken we samen naar beneden voor een ontbijtje. Ik probeer om samen te eten, zodat zij ook leert dat eten iets gezellig en gezamenlijk is. Ik maak voor haar meestal een boterham met geplette avocado, banaan of zelfgemaakte humus. Ik snij ze in fijne reepjes, want ze eet het liefst alles met haar eigen handen. Daarna krijgt ze nog een flesje of ik maak ik een haverpapje. Dan zitten we met zen twee aan de havermout ’s ochtends. ;) In het weekend durf ik ook wel eens deze banaan pannenkoeken maken, daar proeft ze dan gretig van mee.

Na een uurtje of 2-3 gaat ze terug haar bedje in tot ’s middags, waarna ik haar het middagmaal presenteer. Ik schreef er al een hele post over. :) Ook in de namiddag doet ze nog een slaapje waarna ze iets van fruit krijgt. Ze vindt avocado heerlijk, maar ook een banaan (uit de hele nog het allerliefst) of halve partjes mandarijn kan ze zo met haar vingertjes al van haar bordje plukken.

Foto by Irmy Coeckelbergs

Avondroutine

Slapen

Hoewel baby’s absoluut niet dagelijks in bad moeten, vinden we het toch leuk om dit te doen wanneer het kan. Rond 7 uur gaan we naar boven, laat ik een badje halfvol lopen. Wat een genot. Alle moeheid wordt meteen vergeten, dan kan ze nog uren spelen (of zo lijkt het wel). Daarna halen we haar uit bad voor een mini-babymassage om het droog velletje tegen te gaan en lezen we nog een verhaaltje. Tegen half 8 – 8 uur gaat ons dametje dan meestal op reis naar dromenland.

Eten

’s Avonds voorzie ik voor Anna geen standaard maaltijd. Ze heeft ook niet altijd zin in vaste voeding op dat moment. Meestal eet ze wat hapjes mee van wat ik aan het koken ben voor ons, geef ik haar een boterham of haal ik eventueel een voorbereid maaltje uit de diepvriezer. Afhankelijk van hoeveel ze gegeten heeft, krijgt ze nog een flesje.

Het laatste flesje van de dag krijgt ze vlak voor wij zelf gaan slapen. Soms is ze rond die tijd zelf wakker, andere momenten moet ik haar al slapend uit bedje halen. Het is in ieder geval een feit; voor de fles leeg is al terug in slaap gevallen is. Een heerlijk momentje om de dag mee af te sluiten. ;)

Foto by Irmy Coeckelbergs

Deze blogpost werd geschreven in samenwerking met Kruidvat België. Uiteraard verandert dat niets aan mijn mening over de inhoud van deze blogpost. Lees in mijn disclaimer alles over betaalde samenwerkingen en hoe ik er mee om ga op mijn blog.

PS: Shout out naar Irmy om weer fantastisch mooie foto’s van mijn dochter te maken! <32 gedachten over “Anna’s eet- en slaaproutine (9 maanden)”

 • Hey Ellen,

  Heb je een ideetje voor een eerste-verjaardagstaart?
  Ben op zoek naar een handig, makkelijk en niet te suikerrijke taart/ cake/ …

  • Hi Marie,

   Ik zou gaan voor een worteltaart of een bananencake en een deel van de suiker vervangen door geplette rijpe bananen! :)
   En je kan yoghurt gebruiken als topping als je dat graag wil.

   Wat je ook kan doen is een heleboel pannenkoekjes maken (zonder suiker) en die op een stapel leggen en daar kaarsjes op zetten.

   Hope that helps!

   Groetjes,
   Ellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.