Nog geen beoordelingen

sweet & salty borrelnootjes maken

Borrelnootjes maken is echt zo makkelijk. Borrelnootjes zijn menig favoriet onder de Belgen en ik vermoed de Nederlanders ook. Je krijgt ze in elk goed café, maar wanneer je een handjevol naar binnen speelt mag je er niet te veel bij nadenken waar deze nootjes al gelegen hebben en hoe ze gemaakt zijn. Daarom presenteer ik jullie vandaag met veel genoegen een nieuwe, healthy versie van de klassieke pindanoten. Boordevol smaak en met een zoete én zoute toets. Heb ik jullie aandacht? Top!


Zoute borrelnootjes maken, maar met een twist

Deze pindanootjes zijn zo ongelofelijk gemakkelijk om te maken & je hebt 100% zelf in de hand wat je er allemaal insteekt. Verantwoord snacken, hoera! Ik kies er zelf altijd voor om mijn nootjes in een grote zak te kopen waar de pinda’s nog in hun huls zitten. Oké, dit is extra werk – ik weet het – en niet voor iedereen weggelegd.

Maar ik hou van het rituele openbreken van de pinda’s, er af en toe wat in mijn mond te kunnen steken, & vooral de mooie rode schil die soms rond de nootjes blijft hangen. Die extra touch zorgt er voor dat ze er helemaal homemade uitzien. Bovendien ben ik er zo zeker van dat de nootjes toch niet toegevoegde olies of zout bevatten.

Dat was de arbeidsintensiefste stap (dus als je een zak gepelde nootjes koopt, heb je letterlijk 2 minuten werk) en kunnen we overgaan tot het bakken van de nootjes. Het is niet simpeler dan gewoon de ingrediënten combineren en voor een luttele tien minuten bakken. Pas op, ik maakte ze afgelopen week nog voor een receptie en ze hadden duidelijk verslavende eigenschappen! ;) Deze borrelnootjes maken wordt vast een nieuw ritueel bij elk feest.

sweet & salty borrelnootjes

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
8 personen

Ingrediënten

  • 1 zak ongepelde pinda’s of 350g gepeld
  • 40 gram ahornsiroop
  • Een grote snuif zeezout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Pel de pinda’s en doe in een ovenschaal of bakplaat met zijkantjes. Voeg de ahornsiroop toe en roer goed door zodat alle pinda’s bedekt zijn. Zorg dat ze op een enkele laag liggen.
  • Zet de pinda’s voor 10-15 minuten in het midden van de oven.
  • Zodra de pinda’s uit de oven komen, kan je ze bestrooien met wat zeezout. Leg de pinda’s meteen op een velletje bakpapier om ze daar te laten afkoelen.
  • De nootjes zullen nog sticky zijn als ze er uit komen, maar als ze afkoelen worden ze lekker krokant.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Geniet van dit overheerlijke receptje voor de sweet en salty borrelnootjes!

Vergeet ook niet om ons te volgen op Instagram (@kokerellen) voor dagelijkse updates, achter de schermen en meer smakelijke creaties. Heb je dit recept gemaakt? Laat dan een rating achter (druk op het aantal sterren) of schrijf onderaan deze pagina een korte review. Dat helpt mij enorm!

Kan je maar geen genoeg krijgen van hartige hapjes? Wat dacht je van één van deze receptjes:

borrelnootjes maken

Nog goesting?

Dips
00:15

Kruidige worteldip met komijn

Hartige hapjes
00:10

Pan con tomato

Koekjes
00:40

Gezonde amandelkoekjes

Lunch
00:25

Kerstmenu: torentje van zalm & avocado

Hapjes
00:20

Kerstmenu: Hapje van peperkoek met ricotta en gebakken ...

Hapjes
00:20

Snel bladerdeeghapje met parmaham en burrata

Hapjes
00:15

Pesto-mozzarella plukbrood

Hartige hapjes
00:10

Caprese prikkertje met avocado