Ahornnootjes (2 ingrediënten)

IMG_7645 copy

Borrelnootjes, menig favoriet onder de Belgen en ik vermoed de Nederlanders ook. Je krijgt ze in elk goed café, maar wanneer je een handjevol naar binnen speelt mag je er niet te veel bij nadenken waar deze nootjes al gelegen hebben en hoe ze gemaakt zijn. Daarom presenteer ik jullie vandaag met veel genoegen een nieuwe, healthy versie van de klassieke pindanoten. Boordevol smaak en met een zoete én zoute toets. Heb ik jullie aandacht? Top! :D

Deze pindanootjes zijn zoo ongelofelijk gemakkelijk om te maken & je hebt 100% zelf in de hand wat je er allemaal insteekt. Verantwoord snacken, hoera! Ik kies er zelf altijd voor om mijn nootjes in een grote zak te kopen waar de pinda’s nog in hun huls zitten. Oké, dit is extra werk – ik weet het – en niet voor iedereen weggelegd. Maar ik hou van het rituele openbreken van de pinda’s, er af en toe wat in mijn mond te kunnen steken, & vooral de mooie rode schil die soms rond de nootjes blijft hangen. Die extra touch zorgt er voor dat ze er helemaal homemade uitzien. Bovendien ben ik er zo zeker van dat de nootjes toch niet toegevoegde olies of zout bevatten.

Dat was de arbeidsintensiefste stap (dus als je een zak gepelde nootjes koopt, heb je letterlijk 2 minuten werk) en kunnen we overgaan tot het bakken van de nootjes. Het is niet simpeler dan gewoon de ingrediënten combineren en voor een luttele tien minuten bakken. Pas op, ik maakte ze afgelopen week nog voor een receptie en ze hadden duidelijk verslavende eigenschappen! ;)

Pindanootjes met ahorn en zeezout

Ingrediënten

  • 1 zak ongepelde pinda's (500 gram)*
  • 40 gram ahornsiroop
  • Een grote snuif zeezout, optioneel

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Pel de pinda's en doe in een ovenschaal of bakplaat met zijkantjes. Voeg de ahornsiroop toe en roer goed door zodat alle pinda's bedekt zijn. Zorg dat ze op een enkele laag liggen.
  3. Zet de pinda's voor 10-15 minuten in het midden van de oven.
  4. Zodra de pinda's uit de oven komen, kan je ze bestrooien met wat zeezout. Leg de pinda's meteen op een velletje bakpapier om ze daar te laten afkoelen.
  5. De nootjes zullen nog sticky zijn als ze er uit komen, maar als ze afkoelen worden ze lekker krokant.

Notes

* Ongeveer 350 gram gepeld

Smakelijk!

IMG_7647 copy

 

 


Volg je Kokerellen al?

Facebook – Instagram – Bloglovin – Twitter – Pinterest9 gedachten over “Ahornnootjes (2 ingrediënten)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *