7 X heerlijke en frisse salades

Met dit weer hoef ik eigenlijk geen warm eten. Geef me een glas fris (met heel veel ijsblokjes), een iced latte en een frisse salade en ik ben gesteld! Wie heeft dit ook? De zomer is het seizoen bij uitstek om verse ingrediënten te gebruiken, dus daar maak ik dan ook gretig gebruik van. Het hoeft gelukkig niet altijd moeilijk te zijn. Dat bewijzen deze heerlijke salades wel. Er zit vast voor ieders wat wils bij! :) Smakelijk!

 

BLT salade

 

BLT oftewe bacon lettuce tomato is iets typisch Amerikaans (vooral voor hamburgers). Ik vertaalde deze heerlijkheid vrij naar een pastasalade die niet alleen heerlijk smaakt maar ook een pakje gezonder is dan de traditionele versie.

Watermeloensalade met feta

Deze salade is een ware smaakbom! Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig, maar je had nooit kunnen voorspellen dat deze smaken zo goed bij elkaar zouden passen. Ideaal voor bij de barbecue of zelfs als dessert.

Griekse maaltijdsalade

sla

Een gezonde pastasalade met Griekse smaken, dat kan nooit slecht zijn! Het gemakkelijke aan deze salade is dat hij nog lekkerder is de volgende dag, je kan hem dus gerust vooraf bereiden.

Frisse quinoasalade

Een quinoasalade mag ook zeker niet in het rijtje ontbreken. Van deze kleuren wordt je toch gelukkig? Quinoa is niet alleen een zeer gezonde keuze voor een salade, ik vind het ook gewoon heerlijk.

Kruidige curry bulgursalade

bulgur

Deze salade leent zich perfect perfect tot een picknick en kan je klaarmaken voor een grote groep. Dankzij de heerlijke kruiden heeft deze salade meteen veel smaak en je hebt er niet veel werk mee om hem klaar te maken.

Kikkererwtensalade met munt en feta

IMG_6662 copy

Nog wat verse munt staan in de tuin? Haal dan je blik kikkererwten maar boven want deze salade is zeker de moeite om eens uit te proberen. Ik heb vaak alle ingrediënten al in mijn kast staan. Lekker gemakkelijk als ik niet naar de winkel wil.

Eenpersoonssalade met kip & aardbeien

Een nieuwer recept met maar 5 ingrediënten, maar zéker en vast een toppertje! Ook hier weer mix ik zout en zoete smaken, daar kan je (naar mijn mening) gewoon niet fout mee gaan. Deze portie is perfect voor in je eentje, maar uiteraard kan je het gemakkelijk verdubbelen.

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.