6 Perfecte Picknick Tips

IMG_6519 copy

Nee hoor jongens, we zijn er nog niet vanaf: het goede weer blijft maar komen! ideaal dus om nog eens af te zakken naar het park met wat vrienden voor een gezellige picknick. Na mijn eerste “catering-job” afgelopen weekend leek het me leuk om mijn favoriete tips voor een geslaagde picknick met jullie te delen.

1. Tafeltje dekje

Of op z’n minst toch een dekentje om op te zitten! ;) Heb je een picknickbank in jouw park? ideaal, of neem anders een picknickdeken mee (bij de Hema hebben ze super leuke en budgetvriendelijke). Geen zin om te investeren? Een oud deken of zacht tafellaken kan natuurlijk ook!

2. Mandje vs. koelbox

Een picknick bestaat vaak uit vele dingen, daarom heb je iets handig en gemakkelijk nodig om al dat lekkers te vervoeren. Niet leuker dan een heerlijk ouderwetse picknickmand (ik heb deze, en ik ben er nog altijd heel tevreden van). Ga je echter voor een namiddag in het park? Dan kies je misschien beter voor een koelbox om je drankjes en vleeswaren koel te houden.

3. Kies bewust

Denk goed na over wat je allemaal wil klaarmaken. Voorbereiding is key bij een picknick. Wordt het snikheet? Vermijd dan zeker kip, ham, américaine of gelijkaardige vleeswaren die snel slecht kunnen worden bij warm weer. Kies liever voor wat groentensmeersels voor op je boterham zoals hummus of guacamole, die houden het veel langer vol :)

4. Beperk je afval

Natuurlijk hoef je niet alles zelf te maken! Toch is het gemakkelijk dat je op voorhand alles in afsluitbare potjes steekt, en de meeste dingen uit de originele verpakking haalt. Zo krijg je geen last van wegwaaiend afval, en kan nadien alles meteen in de afwasmachine ;). Bovendien zorg je er zo voor dat je tijdens een eetpauzetje alles mooi kan afsluiten en je dus geen last krijgt van ongedierte of wespen.

5. Dip it!

Een beetje inspiratieloos? Niets gemakkelijker dan een hele hoop lekkere toostjes/broodjes en een variëteit aan heerlijke dipjes (denk maar aan olijftapenade, tomatensalsa, bruschettakuiden, etc…). De kindjes kunnen af en toe iets weggraaien tijdens het spelen, en de volwassenen kunnen heel de middag genieten van wat fingerfood.

6. Alles op een stokje

Een tip die ik zelf ook heel vaak toepas. Geen gezeul met kommetjes en kilo’s bestek, maar gewoon lekkere hapjes maken die op een stokje passen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het past op een stokje. Denk maar aan de lekkere pastasaladespies, of de feestelijke prikkertjes. Je kan zelfs ook je pannenkoek met nutella omtoveren tot een heuse dessertspies.

IMG_6514 copy

 

Hebben jullie nog leuke picknicktips om te delen? Laat ze dan zeker achter in de comments! Ik denk erover om een klein verslagje (+receptjes) te maken van de picknick van afgelopen week die ik maakte voor een trouw. Vinden jullie dat een goed idee? Laat het me weten!4 gedachten over “6 Perfecte Picknick Tips”

  • Als aanwezig gast op bovenvernoemde picknick kan ik stellen dat Ellen dit voortreffelijk gedaan heeft, zowel wat betreft de hapjes als van de professionele aanpak. Een aanrader voor 200%.

  • dag ellen,

    Als gast op de trouw heb ik mee kunnen genieten van je picnic. Ik wist niet wat ik in gedachten moest hebben maar je hebt me serieus verrast. Elk prikkertje, toastje, dipsausje heeft me kunnen bekoren. Zelfs de broodjes (wat bestond uit een heel brood zeer rijkelijk belegt in verschillende stukken gesneden) bracht je op een andere manier. Ook de manier waarop je het bracht zorgde er nog steeds voor dat het een picnic was. Schattige bordjes, maar evengoed prikkers die ik vanop mijn picnicdeken zo van de tafel kon pakken. Goed bezig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.