5 tips voor een ontspannen vakantie

vakantie-2

Ik ben momenteel op vakantie op een camping in Zuid-Frankrijk, dus ik plande alvast wat artikels in voor de komende weken. Toen ik mezelf klaarstoomde voor vertrek bedacht ik deze 5 tips die ik zelf in gedachte wilde houden voor onze vakantie, dus misschien hebben jullie er ook iets aan! Tot snel! :) x

 1. Werk alles af:
  Zorg dat je zonder zorgen op vakantie kan vertrekken, of toch zo goed mogelijk! Span je in de week voor je vertrekt om alle klusjes die in het huis moeten gebeuren en de vervelende taken die je op het werk hebt, af te ronden. Zo kan je met een frisse & zorgeloze mindset je vakantie inzetten.
 2. Hou je agenda vrij:
  Daarmee wil ik niet “leeg” zeggen, want voor iedereen is een ontspannen vakantie anders. Maar té is té, en ik betrap me hier vaak zelf op dat ik te veel wil doen & te veel wil zien waardoor de vakantie propvol zit en er bijna geen ruimte meer is om gewoon te genieten van het hier en nu.
 3. Stralingvrij:
  Laat zoveel mogelijk van je apparaten thuis. Denk voor jezelf na of je wel écht die laptop mee wil sleuren en of je ook daarnaast nog je smartphone en tablet nodig hebt. Kies in plaats van “met wifi” eens “zonder wifi” als je naar een verblijf zoekt. Tegenwoordig kan je overal wel ergens in de buurt een netwerk vinden, dus hou je slaapplaats rein en vrij van internet & toebehoren. Dit zal je een heerlijk ontspannen gevoel geven, even weg van de wereld. Want als jij op het internet wil zijn, denken anderen dat je bereikbaar bent en dat zal je merken!
 4. Geen wekker:
  Zet eens een keertje geen wekker. Ik weet het, elke dag is kostbaar, maar je bioritme (of de zon) zal je vast wel op tijd wakker maken. Je zal je heerlijk voelen! En ben je toch pas rond de middag wakker, dan zal het vast ook wel eens erg veel deugd gedaan hebben om wat slaap in te halen.
 5. Geniet!:
  Geniet van alles wat je ziet, de straten, huizen, natuur, het lekkere eten (ofcourse). Maar echt bewust in plaats van zomaar rond te struinen. Laat al het mooie rondom helemaal binnenkomen en geniet van elk moment & van je reisgezelschap.

Ik ga in ieder geval mijn uiterste best doen om deze tips vol te houden tijdens mijn vakantie! Hopelijk hebben jullie er ook wat aan. :)2 gedachten over “5 tips voor een ontspannen vakantie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.