4x lekkere homemade Aziatische sauzen

Op de blog verschijnen er regelmatig recepten van andere culturen. Zeker de Aziatische keuken heeft me altijd aangesproken, qua smaak, groenten, noem maar op! Ga je voor traditioneel, dan ben je echter wel even bezig want de curry pasta’s, bouillons en kruidenmengelingen maak je nu eenmaal niet op Ć©Ć©n twee drie…

Gelukkig bestaat er nog zoiets als Kokerellen die al deze sauzen tot een iets gemakkelijkere variant omtovert. ;) Haha! Maar even serieus. Met een paar ingrediƫnten kan je al heel dicht bij Aziatische sauzen komen met al die lekkere smaken. Ik maakte er allerlei recepten mee, maar moest je zin hebben om zelf eens een wokje of iets dergelijks te maken Ʃn je wil er een sausje bij dan kan je hier vast inspiratie op doen.

Homemade pindasaus

Een heerlijk smeuĆÆge pindasaus kan je phttps://www.kokerellen.be/kip-in-pindasaus-met-kleurrijke-rijst/rima zelf maken. Dit zachte creamy sausje smaakt veel beter dan alles wat je kant en klaar kan kopen, met als bonus dat je precies weet wat er in je saus gaat. Dat noem ik een healthy variant ten top! :)

Zoetzure saus

Ook zelf zoetzure saus maken is Ć©cht niet zo moeilijk als het lijkt. Combineer wat pickles (ja echt waar!) met wat ananassap en je bent vertrokken met een goede basis. Het volledige recept schreef ik uit in dit recept voor scampi’s in zoetzure saus. Dit is mijn favoriete ‘afhaal’ variant, want ik kies het altijd als we bij de Chinees bestellen.

Curry saus

Wie maakt er nog meer curry saus met de pakjes van Knorr? Haha, daar ben ik Ʃcht mee opgegroeid en het smaakt me zeker nog. Maar deze curry variant met maar 3 ingrediƫnten vind ik zeker zo lekker! En het is een heel pak cleaner van ingrediƫnten natuurlijk. Ik maakte er al een pasta recept mee met tagliatelle, maar ook deze curry met spitskool.

Woksaus

Bij gebrek aan een meer concrete term doop ik deze saus de ‘woksaus’. Haha! Heerlijk om een dag-oude-rijst terug een tweede leven te geven of om je wok lekker smaakvol te maken. 4 ingrediĆ«nten en roeren maar. Meer moet je niet doen. Ik maakte er al deze heerlijke gebakken noedels met boschampignons mee.

You may also likeGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *