2017: here we come!

nieuwjaarpost

2017. Heb jij het al eens hardop gezegd? Nog twee dagen en dan zijn we officieel al in het nieuwe jaar. Het klinkt nog nieuw in mijn mond. 2017. Dat het nieuwe jaar vol spannende avonturen zal zitten twijfel ik geen seconde aan. Ik start het nieuwe jaar met mijn eigen bedrijf, ga in de zomer trouwen (en op huwelijksreis) en de eersten van mijn vriendinnen zullen ondertussen hun eerste ukje grootbrengen.

Naast de dingen die onvermijdelijk zullen gebeuren, hoop ik dit jaar opnieuw een aantal goede voornemens te kunnen waarmaken. Het zijn er niet veel (ik hou het graag bescheiden, kwestie van de slaagkansen niet abnormaal onmogelijk te maken), maar voor mij wel een paar echt belangrijke. Kijk je mee? Laat trouwens zeker weten wat jouw goede voornemens zijn voor dit jaar in de comments. Ik ben benieuwd. :)


1. Een “chille” bruid zijn

Aangezien de bruiloft nu stilletjes aan dichterbij komt (minder dan 6 maanden!) zal er veel tijd kruipen in het regelen van de … uhm .. zowat alles :D. Iets waar ik in het verleden schrik voor had en me echt niet aan ten prooi wil laten vallen is het zo in handen willen hebben van elk detail dat ik het overzicht verlies en niet ten volle geniet van de dag zelf! Chill mode on dus en alles zo regelen dat ik die dag niets anders te doen heb dan genieten, genieten en genieten!

2. Meer tijd voor mezelf (en Het Lief)

Misschien wel de moeilijkste van allemaal! Ik ga proberen 1 weekend per maand niet vol te plannen met koffiedates, familiebezoekjes en/of foodevents. Allemaal stuk voor stuk plezierige dingen, maar meestal moet ik met zo’n strak tijdschema werken dat ik gewoon nooit voldoende tijd kan spenderen per afspraakje. Daarom kies ik er voor om dit jaar kwaliteit boven kwantiteit te stellen als het op dates aan komt. En dan 1 weekend voor mezelf (ook proberen niet te werken) om even op adem te komen en spontane dingen te kunnen doen.

 3. Uitdagingen blijven zoeken.

2016 was al een jaar van veel “JA” zeggen en dat wil ik zéker doortrekken in 2017. Zowel op persoonlijk als professioneel vlak probeer ik mezelf te verbeteren en wil ik vooral nieuwe dingen uitproberen. Voornamelijk dan dingen waar ik eerst op zou reageren “Oei, nee dat is niets voor mij hoor”, maar er dan toch voor ga. De beste techniek: gewoon ja zeggen en je achteraf pas zorgen maken over wat dat nu betekent. ;)

4. Het woord “gezond” een nieuwe betekenis geven.

Dat Kokerellen focust op gezond weten jullie ondertussen al wel, maar ik ben van plan om dit in 2017 nog meer de bovenhand te laten nemen. Uiteraard niet ten koste van smaak of van moeilijkheidsgraad van de recepten maar meer in de algemene filosofie. Een tijdje terug keek ik de documentaire Cowspiracy (op netflix) en die heeft me sterk aan het denken gezet. Ik ga proberen bewuster om te gaan met de producten die ik koop, alsook hoe ik ze gebruik en hoe ik door het leven ga. Voor de ongezonde snoepers onder ons, no worries! Er zullen nog genoeg indulgences verschijnen hoor. ;)

Om al meteen met een goed been 2017 in te stappen, trek ik mijn goed voornemen meteen door in héél januari. De eerste maand van het jaar wordt dan ook een super gezonde maand boordevol heerlijke recepten (you will LOVE them!), handige on the go tips, gezonde keukenhulpjes en nog veel meer. Wie heeft er nog meer zin in januari?! :D

Ik laat jullie gaan met de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar! Dat jullie dromen en wensen dit jaar in vervulling mogen gaan! Laat zeker in de comments achter wat jullie goede voornemens zijn en wie weet zet ik hem nog wel bij op mijn lijstje. X Ellen1 gedachte over “2017: here we come!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.