10 random weetjes over mij

Ik hoor regelmatig dat ik te weinig dingen van “mezelf” laat zien op de blog. Ik begrijp het wel, uiteraard volg je een blog niet alleen om de recepten/informatie maar wil je ook graag weten wie de typende persoon achter de laptop is. Ik denk dat ik dit topic voor het eerst een paar jaar geleden zag opduiken, maar ik vind het zelf altijd erg leuk om te lezen. Hopelijk jullie ook, want vandaag deel ik tien random weetjes over mezelf. Laat zeker in de comments weten of je zulke posts leuk vindt! Lees je mee?

  1. Ik ben ontzettend vergeetachtig.

Vroeger stond ik er nog meer om bekend, maar ik kan er vandaag de dag nog steeds wat van. Sleutels vergeten, kledingstukken achterlaten en zelfs tot twee maal toe een gsm (duizend maal dank aan de eerlijke terugbrengers overigens!). Het overkwam me allemaal! Nu probeer ik dit zo goed mogelijk onder controle te houden door vaak dingen op te schrijven, mezelf constant achterna te kijken, maar als ik bvb. bij mijn ouders thuis kom laat ik gegarandeerd weer een sjaal of handschoen achter.

2. Ik luister naar alle muziek, buiten country.

Diegenen die mij al langer kennen, weten dat ik tijdens mijn middelbare school periode door heel wat ‘fasen’ ben gegaan. Van heavy metal & melancholische liederen tot old school jaren 60 rock of drum & bass. Tot op de dag van vandaag hoor ik stuk voor stuk deze genres graag! Ik luister techno of popsongs tijdens het sporten, jazz op een rustige avond en gitaarmuziek wanneer ik aan het werken ben. Maar country, nee, dat kan er écht niet in. En die banjo! Haha, daar ben ik misschien alleen in maar dat is niet mijn favoriete instrument.

3. ik hou van wiskunde.

Wiskunde was altijd mijn favoriete vak op school en nu ik er op terugkijk had mijn toekomst er helemaal anders uit kunnen zien als ik daadwerkelijk in die richting was voortgegaan. Maar chemie en fysica vond ik maar niets, dus dan dacht ik: laat ik maar gewoon iets met mijn goede babbel gaan doen. Dat is dan communicatiewetenschappen geworden. ;)

4. Mijn zus & ik hebben een rosse haarkleur, maar mijn ouders niet.

En mijn familie ook niet! Of ja, een aantal aangetrouwde familieleden komen in de buurt, maar in mijn familie zelf? Nope. Wij grappen soms nog dat de melkboer niet één maar twee keer is langsgeweest. Haha!

5. Mijn favoriet gebak is rijsttaart.

Eigenlijk straf dat ik nog geen recept voor rijsttaart gedeeld heb hier op de blog. Toen ik klein was, bakte ik steevast gebak tijdens elk bezoek aan mijn oma. Wij met z’n tweetjes de keuken in voor meestal … (je raadt het al) .. rijsttaart! Nu eet ik het veel minder, maar elke keer ik het bij de bakker zie liggen moet ik me inhouden om geen spiesje te kopen.

6. Ik heb 8 jaar pianolessen gevolgd.

En het ergste van al: ik heb ondertussen al 10 jaar geen piano aangeraakt. Ik was niet slecht of zo, maar ook niet bijzonder goed. Vooral het oefenen vond ik verschrikkelijk. Onze muziekleraar had dan ook geduld om u tegen te zeggen. Ik durfde ook absoluut niet voor publiek te spelen, dat vond ik erger dan een examen maken!

7. Ik lust niet zo graag champignons.

Ik lust/eet bijna alles! Van smaak vind ik dan ook bijna alles lekker, maar wat mij soms wat aan eten tegensteekt is de textuur. Ik vind dat erg belangrijk. Mijn bananen moeten zacht en rijp zijn. Mijn appels zo hard dat ik er bijna mijn tanden op stuk bijt en chocolade eet ik het liefst recht uit de koelkast. De smaak van champignons vind ik top, maar die rubberachtige textuur (ik zei vroeger altijd: dat veert tussen mijn tanden), steekt me vaak nog tegen.

8. Ik heb heel weinig concentratievermogen.

Ik ben oprecht na 5 minuten niet meer aandachtig met iets bezig. Ik doe dan ook meestal twee dingen te gelijk (TV + Instagram of lezen + muziek luisteren) om mezelf zo meer te entertainen. Ik betrap me er dan ook vaak op dat ik me snel verveel als ik gewoon naar iets aan het kijken ben dat me matig moeit.

9. Ik heb al 8 jaar geen gewone televisie meer.

Mede dankzij puntje 8 heb ik dan ook besloten om geen TV meer te nemen. En dat voelt zalig! We hebben wel een abonnement op Netflix dus we kijken wat we willen, wanneer we willen. Maar meezijn met de laatste Vlaamse series of BV’s? Daarvoor kan je niet bij mij terecht.

10. Ik lees als een sneltrein.

Als ik een boek spannend of interessant vind, moet het uit. Koste wat kost! Dat had ik als kind al en dat is nu nog steeds zo. Ik zal er zelfs slaap voor laten als ik echt verkocht ben. Maar omdat ik zo benieuwd ben, sla ik ook vaak korte stukken over waardoor ik ontzettend snel maar ook diagonaal lees. Daardoor mis ik regelmatig nuances en na een jaar of twee ben ik het plot dan ook meestal al vergeten. Dus ik lees mijn boeken dan ook meerdere malen. ;)

Dit waren tien random weetjes over mezelf. Herkennen jullie jezelf ook in sommige puntjes? Wat is een random weetje over jou dat je graag zou willen delen? Laat het hieronder achter de in de comments! 4 gedachten over “10 random weetjes over mij”

  • Superleuk deze weetjes! Rijsttaart is ook te gek ja!
    Heb je trouwens wel voldoende concentratie om Netflix te kijken? Ik heb daar geen geduld en TIJD voor…. Daarom hebben wij wel gewone tv (voor het journaal en Wie is de Mol) maar als een van de weinigen geen Netflix!
    Leuk stukje!

  • Ik heb precies hetzelfde met champignons! Soms krijg ik ze echt niet naar binnen gewerkt en stiekem heb ik ze nog altijd het liefst zo klein gesneden in mijn eten dat je ze amper ziet zitten :) Trouwens, mijn chocolade heb ik ook liefst uit de frigo, hoewel het schijnt dat dat de smaak niet ten goede komt. Mij niet gelaten, ik eet het nog altijd hééél graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.