Nog geen beoordelingen

Zwarte bonen burgers

Het is altijd wel de tijd voor een goede burger, maar als het lenteweer wordt krijg ik er lijkt me extra veel zin in. Maar je kan tussen de klassieke burgers ook eens een veggie-versie proberen. Deze topper met zwarte bonen zal je (echt waar!) vlees niet doen missen! Zeker niet als je hem afwerkt met deze ongelofelijk lekkere homemade burgersaus (3 ingrediĆ«nten) waarbij een Camp’s klassieker werd verwerkt.

Deze burgers zijn net zo gemakkelijk om te maken als de klassieke versie en door de donkere kleur lijken ze ook echt op de gewone rundsburger. Natuurlijk proeft het niet helemaal als vlees, maar ik vind het oprecht een zeer goed alternatief. Je kan allerlei groentenburgers kopen in de winkel, maar deze versie is helemaal clean en je weet precies wat er in zit. In dit geval allemaal goede ingrediƫnten, trust me! ;)

burger (1 of 1)-2

Voor deze burgers hoef je in principe geen mes boven te halen, maar als je de tijd ervoor hebt zou ik de extra stap nemen om een uitje en wat knoflook eerst te stoven om de burgers extra flavour te geven. Heb je geen tijd (kan iedereen overkomen, mij zeker en vast) dan kies ik al vaker om gewoon wat knoflook- en uipoeder toe te voegen aan het bonenmengsel in plaats van the real deal.

Tot slot deel ik met jullie ook nog het geheim voor een fantastische burgersaus. Een fantastisch mooie gele kleur, maar oh zo gemakkelijk om te maken. Ik kan het bijna niet geloven dat het resultaat zo lekker was. Ik gebruikte onder andere de Pickles van Camp’s en tijdens het dinner was het meteen een schot in de roos. De perfecte combo voor bij deze bonenburgers!

Zwarte bonen burgers

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:10 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
10 burgers

Ingrediƫnten

Voor de burgers:

  • 3 blikken zwarte bonen 400g per blik
  • 1 grote ui of 1 el gedroogd uipoeder
  • 2 teentjes look of 1 tl gedroogd lookpoeder
  • 1 ei
  • 1 el gemalen komijnzaad
  • 50 g bloem of een ander meel

Voor de burgersaus:

  • 2 el Camp’s pickles
  • 2 el mayonaise volle of light
  • 1 el honing

Instructies

Voor de burgers:

  • Snipper de ui en de knoflook fijn.
  • Bak de ui glazig voor 5 minuten en voeg dan de look toe en bak nog 1 min. Laat afkoelen.
  • Open de blikken en spoel de bonen af onder koud water. Doe ze in een kom en pureer met een staafmixer.
  • Voeg het uimengsel toe, alsook het ei, komijnzaad en bloem. kruidt goed af met peper en zout.
  • Verdeel het mengsel in 10 gelijke porties en maak er burgers van. Leg op een bord (bekleed met plastiekfolie) en zet eventueel een half uurtje in de koelkast.
  • Wanneer je klaar bent om te bakken, zet een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burgers in wat olie voor ongeveer 3/4 minuten aan elke kant.

Voor de burgersaus:

  • Doe alle ingrediĆ«nten in een kommetje en mix goed door elkaar.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

burger (1 of 1)

Nog goesting?

Vegan
00:20

Pittige pasta met champignons en courgette

Lunch
00:50

Bloemkool taart met spinazie

Hoofdgerecht
00:45

Buddha bowl met zoete aardappel

Veggie
00:20

Lente carbonara pasta met asperges & erwtjes

Lunch
01:05

Hartige tomaten galette met geitenkaas

Lunch
00:25

Romige bloemkoolsoep met rode linzen

Hartige hapjes
00:15

Eenvoudige pasta spiesjes

Hapjes
00:20

Yoghurt repen met blauwe bessen, chocolade en granola