Nog geen beoordelingen

Zomerse eenpotspasta met tomaat

Een heerlijke pasta, slechts een kwartiertje werk en maar 1 pan om af te wassen? Dat moet ik uittesten dacht ik bij mezelf! Gelukkig maar, want zo’n top zomergerechtje kan ik echt niet voor mezelf houden. Een frisse, creamy pasta met maar een handvol ingrediĆ«nten waar je heerlijk van zal kunnen smullen!

Eenpotspasta, een genot om te eten en om af te wassen

Ik zag de eenpanspasta regelmatig voorbij komen op Pinterest en vond het idee meteen intrigerend. Geen pasta koken en een sausje maken, maar gewoon alles tezamen in Ć©Ć©n pan zwieren en wachten tot alle heerlijke smaken zich met elkaar vermengen. En missie geslaagd, de smaak van deze eenpotspasta met tomaat is zo licht, fris en kruidig, nog beter dan ik had durven hopen.

Je maakt deze pasta zelf zo eenvoudig of uitgebreid als je zelf wil, maar op een warme zomerdag moet je met dit receptje maar minimale tijd in de keuken spenderen en kan je des te meer genieten van een lekkere maaltijd in de zon. Wil je toch wat extra? Wat dacht je van gebakken spekblokjes of kippenreepjes toe te voegen? Of doe er wat olijven, zongedroogde tomaten of nog meer verse kruiden bij.. Keuze genoeg!

Waarschijnlijk heb je alles al in huis voor deze eenpotspasta met tomaat, dus zet hem zeker eens op de menu. De hoeveelheden kan je naar eigen smaak aanpassen, maar zorg er wel voor dat de pasta/water ratio juist afgemeten wordt. Het mengsel zal er misschien net wat lopender uitzien dan je gewoon bent van een sausje. Maar wees gerust, de combinatie van het zetmeel in het water en de toevoeging van de kaas zorgt ervoor dat de saus lekker aan de pasta blijft kleven en heerlijk creamy wordt bij afkoelen. Ik ben alvast helemaal verkocht en ik ga zeker nog experimenteren met andere variaties op deze eenpotspasta met tomaat in de toekomst. Dus stay tuned! ;)

Zomerse eenpotspasta met tomaat

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
4 personen

Ingrediƫnten

  • 350 gram lange pasta
  • 800 gram kerstomaten
  • 1 ui
  • 1 bouillonblokje
  • 3 teentjes knoflook
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • verse basilicum

Extra smaakmakers (optioneel)

  • chilikruiden
  • oregano

Instructies

  • Snij de tomaten in blokjes, de ui in fijne ringetjes en de knoflook in schijfjes.
  • Doe alle ingrediĆ«nten in een grote pot samen met 1 liter koud water.
  • Zet op hoog vuur en breng al roerend aan de kook. Kruidt af met peper en zout en eventueel de chilikruiden en wat oregano naar smaak.
  • Kook tot de pasta gaar is en het water goed genoeg verdampt is. Dit duurt meestal wat langer dan de kooktijd op de verpakking, aangezien de saus wat dikker is dan gewoon water.
  • Schep de kaas onder de pasta en werk af met de basilicum.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!
zomerse eenpotspasta met tomaat.

Smakelijk!

Nog goesting?

Vegetarisch
00:35

Kerstmenu: gevulde pompoen met parelcouscous

Lunch
00:40

Oosterse pompoensoep met pinda

Hartig ontbijt
00:25

Tostada's met zwarte bonen, avocado en een gebakken eit...

Hapjes
00:10

Burrata met druiven hapje

Hartige hapjes
00:15

Eenvoudige pasta spiesjes

Lunch
00:25

Romige bloemkoolsoep met rode linzen

Lunch
00:30

Linzensalade met gegrilde aubergine

Hartige hapjes
00:30

Hapje met brie, peer & mosterd