Zomerse éénpotspasta

IMG_6530 copy

Een heerlijke pasta, slechts een kwartiertje werk en maar 1 pan om af te wassen? Dat moet ik uittesten dacht ik bij mezelf! Gelukkig maar, want zo’n top zomergerechtje kan ik echt niet voor mezelf houden. Een frisse, creamy pasta met maar een handvol ingrediënten waar je heerlijk van zal kunnen smullen!

Ik zag de eenpanspasta regelmatig voorbij komen op Pinterest en vond het idee meteen intrigerend. Geen pasta koken en een sausje maken, maar gewoon alles tezamen in één pan zwieren en wachten tot alle heerlijke smaken zich met elkaar vermengen. En missie geslaagd, de smaak van de pasta is zo licht, fris en kruidig, nog beter dan ik had durven hopen.

Je maakt deze pasta zelf zo eenvoudig of uitgebreid als je zelf wil, maar op een warme zomerdag moet je met dit receptje maar minimale tijd in de keuken spenderen en kan je des te meer genieten van een lekkere maaltijd in de zon. Wil je toch wat extra? Wat dacht je van gebakken spekblokjes of kippenreepjes toe te voegen? Of doe er wat olijven, zongedroogde tomaten of nog meer verse kruiden bij.. Keuze genoeg!

Waarschijnlijk heb je alles al in huis voor deze pasta, dus zet hem zeker eens op de menu. De hoeveelheden kan je naar eigen smaak aanpassen, maar zorg er wel voor dat de pasta/water ratio juist afgemeten wordt. Het mengsel zal er misschien net wat lopender uitzien dan je gewoon bent van een sausje. Maar wees gerust, de combinatie van het zetmeel in het water en de toevoeging van de kaas zorgt ervoor dat de saus lekker aan de pasta blijft kleven en heerlijk creamy wordt bij afkoelen. Ik ben alvast helemaal verkocht en ik ga zeker nog experimenteren met andere variaties in de toekomst. Dus stay tuned! ;)

Automatische concepten

Aantal personen: 3 à 4 personen

Ingrediënten

  • 350 gram lange pasta
  • 800 gram (kers)tomaten
  • 1 ui
  • 1 bouillonblokje
  • 3 teentjes knoflook
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • Een paar blaadjes basilicum + een paar blaadjes ter decoratie
  • Optioneel:
  • chilikruiden
  • oregano

Werkwijze

  1. Snij de tomaten in blokjes, de ui in fijne ringetjes en de knoflook in schijfjes.
  2. Doe alle ingrediënten in een grote pot samen met 1 liter koud water.
  3. Zet op hoog vuur en breng al roerend aan de kook. Kruidt af met peper en zout.
  4. Kook tot de pasta gaar is en het water goed genoeg verdampt is.
  5. Schep de kaas onder de pasta en werk af met de basilicum.

Smakelijk!
IMG_6538 copy

Dit vind je misschien ook leuk:

6 comments

  1. Pingback: Meest bekeken recepten van augustus | Kokerellen
  2. Pingback: Pasta carbonara met courgette | Kokerellen

Plaats reactie