Zelf hummus maken

Hummus4

Hummus. EĆ©n van de recepten die 100 keer beter smaken als je ze zelf maakt! Met slechts vier ingrediĆ«nten en wat kruiden (en in minder dan 2 minuten!) heb je deze zelfgemaakte versie op tafel staan. De traditionele hummus wordt gemaakt van gemalen kikkererwten. Maar kikkererwten-haters, laat jullie zeker en vast niet tegenhouden. Deze dip smaakt absoluut niet naar een droge kikkererwt, maar is juist heel smeuĆÆg, kruidig en het perfecte broodbeleg, dip of mayonaise-vervanger.

Hieronder vind je hetĀ basisrecept om de klassieke hummus te maken. Je kan hiermee zelf eindeloos gaan variĆ«ren. Ik probeerde zelf al bijvoorbeeld pompoen-hummus, curry-hummus en geroosterde paprika-hummus. Wil je graag wat variaties uitgeschreven zien op mijn blog, laat het dan zeker in de comments achter!

Hummus 1t

Voor dit recept heb je een keukenmachine, blender of staafmixer nodig.

Zelf hummus maken

Ingrediƫnten

  • 1 blik kikkererwten (400gr)
  • 1 eetlepel tahini (gemalen sesampasta*)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2de theelepel zout
  • 1/2de theelepel peper

Werkwijze

  1. Spoel de kikkererwten goed af onder koud water en doe ze in een keukenmachine of blender.
  2. Pel de knoflook en snijd in grove stukken en doe het samen met de rest van de ingrediƫnten bij de kikkererwten.
  3. Blenden maar! Vind je de hummus wat te dik naar je zin, doe er dan een eetlepel extra olie of water bij.

Notes

* Vaak te koop bij buitenlandse supermarkten en biowinkels, maar ik heb het tegenwoordig ook al gezien bij Albert Heijn en Delhaize.

Smakelijk!

Hou je van easy snacks om je gasten mee te verwennen? Probeer dan ook zeker eens deze 3-ingrediƫnten prikkertjes of deze heerlijke bladerdeeghapjes met brie en cranberries.

Dit vind je misschien ook leuk:

10 comments

  1. Marijke

    Toffe blog, die blijf ik met plezier volgen! Ik kocht onlangs bij de Delhaize zo’n trio van hummus van vergeten groenten: pastinaakhummus, wortelhummus en bietenhummus. Ik zou dat graag zelf eens willen proberen. Vooral de varianten met biet en die met wortel waar hĆ©Ć©rlijk! Dus moest je daar een receptje van hebben, zou ik dat met plezier lezen :)

    • Ellen Van Gool

      Bedankt Marijke voor je leuke reactie! Ik heb me er nog niet aan gewaagd, maar dit lijkt me een uitdaging die ik graag aan zou gaan! Als ik een receptje heb geperfectioneerd zal je het zeker op de blog kunnen terugvinden binnenkort.

  2. Lise Van den Wijngaert

    Vanavond is het hier Marokkaanse avond. Dees receptje kwam dus goe van pas, we hebben de hummus al is voorgeproefd op een stukje stokbrood en het is echt megagoe :D Doe zo verder!

  3. Pingback: 3x heerlijke hummus
  4. Pingback: 6 Perfecte Picknick Tips | Kokerellen

Plaats reactie