Zelf hummus maken

Hummus4

Hummus. EĆ©n van de recepten die 100 keer beter smaken als je ze zelf maakt! Met slechts vier ingrediĆ«nten en wat kruiden (en in minder dan 2 minuten!) heb je deze zelfgemaakte versie op tafel staan. De traditionele hummus wordt gemaakt van gemalen kikkererwten. Maar kikkererwten-haters, laat jullie zeker en vast niet tegenhouden. Deze dip smaakt absoluut niet naar een droge kikkererwt, maar is juist heel smeuĆÆg, kruidig en het perfecte broodbeleg, dip of mayonaise-vervanger.

Hieronder vind je hetĀ basisrecept om de klassieke hummus te maken. Je kan hiermee zelf eindeloos gaan variĆ«ren. Ik probeerde zelf al bijvoorbeeld pompoen-hummus, curry-hummus en geroosterde paprika-hummus. Wil je graag wat variaties uitgeschreven zien op mijn blog, laat het dan zeker in de comments achter!

Hummus 1t

Voor dit recept heb je een keukenmachine, blender of staafmixer nodig.

Zelf hummus maken

Ingrediƫnten

  • 1 blik kikkererwten (400gr)
  • 1 eetlepel tahini (gemalen sesampasta*)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2de theelepel zout
  • 1/2de theelepel peper

Werkwijze

  1. Spoel de kikkererwten goed af onder koud water en doe ze in een keukenmachine of blender.
  2. Pel de knoflook en snijd in grove stukken en doe het samen met de rest van de ingrediƫnten bij de kikkererwten.
  3. Blenden maar! Vind je de hummus wat te dik naar je zin, doe er dan een eetlepel extra olie of water bij.

Notes

* Vaak te koop bij buitenlandse supermarkten en biowinkels, maar ik heb het tegenwoordig ook al gezien bij Albert Heijn en Delhaize.

Smakelijk!

Hou je van easy snacks om je gasten mee te verwennen? Probeer dan ook zeker eens deze 3-ingrediƫnten prikkertjes of deze heerlijke bladerdeeghapjes met brie en cranberries.

Dit vind je misschien ook leuk:



10 thoughts on “Zelf hummus maken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *