Zalm en papillote met asperges, kerstomaatjes & krieltjes

 

collage

Aah, heerlijk dit zomergerechtje! Als het zonnetje eens wat minder schijnt, maar je toch nog niet terug naar wintersoep wilt gaan, dan is deze heerlijke ovenschotel de oplossing! De combinatie van de kruidige aardappeltjes met de frisse, smeuïge zalm die beiden heerlijk garen in de oven is een supercombo, geloof mij!

Ik hou er van om dingen “en papillote” klaar te maken, dit wil dus zeggen in een afgesloten stukje bakpapier. Super gemakkelijk en zeker voor je afwas! Doordat alles afgesloten zit, stoomt en bakt de vis tegelijkertijd en kunnen de smaken zich perfect ontwikkelen. Zeker als zo’n heerlijk stukje zalm dan nog vergezeld wordt door wat heerlijke asperges, dan is er geen stoppen meer aan, haha! ;)

Ik gebruikte hier zalm uit de diepvriezer die ik heb laten ontdooien. Dat werkt prima hoor! Een stukje zalm met vel zal misschien nog nét ietsje beter smaken, maar voor die prijs kan ik een hele tafel te eten geven! Zorg er wel voor dat je de vis goed droog maakt met keukenpapier, we willen geen overtollige stoom creëren in ons pakketje.

Hou je niet van zalm of van asperges? Probeer dan eens een stukje kabeljauw met courgettes of fijn gesneden ui. Ik vind dit een fantastische smakencombinatie, maar als je nog andere dingen in huis hebt die eerder op moeten dan kan je die er gerust bij in verwerken.

Zalm en papillote met asperges, kerstomaatjes & krieltjes

Ingrediënten

  • 2 stukken zalm
  • 10 kerstomaatjes
  • 200 gram aspergetips (of snij je asperges in 3)
  • 400 gram gewassen krieltjes
  • 1 citroen
  • 1 takje rozemarijn, optioneel

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Snij de krieltjes in twee en leg ze op de bakplaat samen met de tomaatjes. Verdeel er wat olijfolie over, kruidt af met peper en zout en met wat blaadjes rozemarijn (gedroogd kan ook hoor!). Steek deze alvast 10 minuten in de oven.
  3. Snij een vel bakpapier in twee zodat je twee lange repen krijgt.
  4. Verdeel de asperges over de twee bakpapiertjes zodat ze een bedje vormen voor de zalm. Giet er een beetje olie over en kruidt af met peper en zout.
  5. Leg de zalm op de asperges en kruidt opnieuw af met peper en zout.
  6. Snij de citroen in dunne schijfjes en leg op de zalm. Vouw de pakketjes helemaal dicht.
  7. Leg de zalm bij op de bakplaat en bak nog zo'n 25 minuten tot alles gaar is.

Smakelijk!

IMG_6461 copy


  Volg je Kokerellen al?
Facebook – Intagram – Bloglovin – Pinterest – Twitter

Dit vind je misschien ook leuk:



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *