Wortelpannenkoeken

Het is officieel maart! Dat betekent het begin van de lente, eindelijk komen die langere dagen in het vizier, maar ook de start van de 40 Dagen zonder Vlees campagne. Dat we meer duurzaam moeten omgaan met vlees en vis, lijkt me ondertussen al wel een vanzelfsprekendheid, maar toch zetten we hier bij Kokerellen HQ graag een extra beentje voor en zullen wij jullie de komende 6 weken in de watten leggen met de allerlekkerste recepten. Elke maandag krijgen jullie een vegetarisch gerechtje & elke woensdag een plantaardig (dus zonder enige dierlijke producten) voorgeschoteld. Ideaal dus om die 40 dagen in genot door te brengen. :) Wie van jullie doet er mee? Laat het achter in de comments! 

Maar nu over naar het receptje van de dag. Het is woensdag, dus hier is alvast het eerste plantaardige recept: Als er één ding is waar is wat me ’s ochtends met een goed humeur doet opstaan, is het uitkijken naar een lekker ontbijt. Een zoet ontbijt weliswaar. Ik behoor niet tot de categorie van mensen die ’s ochtends al eieren staan te klutsen en de geur van spek kunnen verdragen. De geur van groenten al helemaal niet! Jammer eigenlijk, want veggies binnenkrijgen tijdens het ontbijt zou je meteen goed op weg helpen om je dagelijkse groenten-inname te behalen. Gelukkig bestaat er dan de uitvinding van de “geheime” groenten, of zoete receptjes waar je stiekem groenten aan toe voegt. Ik verklap je alvast: dit is een winner!

 

Zoals de naam al verraadt bestaan deze pannenkoeken dus voor een deel uit wortelen. Als je al eens mijn worteltaart gemaakt hebt, zal je dit niet meer zo erg verbazen. Het is gewoon waanzinnig lekker! Deze pannenkoeken bestaan slechts uit 4 ingrediënten die je sowieso in huis hebt dus je kan meteen aan de slag. Voeg naar eigen goesting nog wat vanille, kruiden (ik denk aan kaneel/gember/nootmuskaat/..) of iets anders toe om het helemaal jouw ding te maken.

Wortelpannenkoeken

Aantal personen: 6 pannenkoeken

Ingrediënten

  • 50g havermout, gemalen
  • 50g bloem, zelfrijzend
  • 200ml (plantaardige) melk
  • 2 wortelen

Werkwijze

  1. Schil en rasp de wortelen.
  2. Doe de bloem en havermout samen in een kom en mix. Voeg de melk langzaam toe en roer tot er geen klontjes meer zijn.
  3. Schep de wortelen onder het beslag.
  4. Zet een pan op middelhoog vuur.
  5. Voeg wat olie toe en schep wat deeg in de pan. Laat bakken tot er luchtbelletjes uit het deeg komen. Bak nog 1 minuut aan de andere kant.
  6. Herhaal tot het deeg op is.

Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk:

4 comments

Plaats reactie