5 van 1 beoordeling

Wortel gember soep

Kan je ooit genoeg soeprecepten hebben? Ik denk in ieder geval van niet! Nu het koude weer eindelijk de zon heeft verjaagd, is er niets zo heerlijk als een kommetje boordevol groenten om je van binnen uit op te warmen. Vandaag daarom ook deze heerlijke wortelgembersoep met maar 4 ingrediƫnten!

Wortelsoep op zich vind ik al overheerlijk. Door de zoete touch van de wortelen, krijgt deze soep een heerlijk herfstige smaak met een zachte ondertoon waar iedereen dol op is. Wortelen zijn overigens altijd een goedkope groente, maar zeker tijdens de herfstperiode dus maak jezelf een grote pot soep en je hebt een hele week een goede voorraad. Of vries het in voor wanneer je eens geen zin hebt om te koken.

IMG_8348 copy copy

Als je ook van de Aziatische keuken houdt, dan ben je vast en zeker ook dol op de smaak van gember. Kruidig, maar ook pittig, met gember geef je deze soep een echte kick! I love it! Je hebt helemaal niet veel nodig, een gemberstukje ter grootte van je duim, maar het zal heel je soep omtoveren tot een levendig en interessant gerechtje. In combinatie met een lekker stukje warm (Turks) brood geeft het je een heerlijk verzadigd gevoel.

Wortel gember soep

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:40 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:30 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling
8 kommen soep

Ingrediƫnten

  • 2 kg wortelen
  • 1 grote ui
  • 80 gram gember
  • 2 groenten bouillonblokjes

Instructies

  • Schil de wortelen en snij ze in grove stukken. Doe hetzelfde met de ui.
  • Doe wat olie in een grote pot en stoof de ui en wortelen samen voor ongeveer 5-10 minuten zodat ze wat zachter worden en smaak ontwikkelen.
  • Pel ondertussen de gember (het gemakkelijkste gaat dit met een lepeltje) en snij in kleine stukjes.
  • Voeg de gember toe, samen met de bouillonblokjes en 2 liter kokend water.
  • Laat de soep een half uurtje doorkoken of tot de wortelen helemaal gaar zijn.
  • Pureer in een blender of staafmixer.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

IMG_8377 copy

Volg je Kokerellen al?

Facebook ā€“ Instagram ā€“ Bloglovin ā€“ Twitter ā€“ Pinterest

Nog goesting?

Lunch
00:10

Watermeloensalade met feta & blauwe bessen

Lunch
00:30

Kerstmenu: Pastinaaksoep met spek & hazelnoot

Lunch
00:40

Broccolisoep met tahini

Soep
00:50

Goed gevulde erwtensoep met spek

Lunch
00:30

Courgette soep met ricotta

Lunch
00:15

Caesar salad wrap

Lunch
00:35

Bloemkool steak met peterselie & amandel salsa

Veggie
00:40

Parelcouscous met gegrilde pompoen, ui en walnoten