Vanille cupcakes

Pasta zoete aardappel-1-2

Vanille cupcakes, iedereen is er dol op! Maar er is zoveel verschil in smaak, textuur en uitzicht dat ik graag met jullie mijn favoriete recept deel om de allerlekkerste vanille cupcakes te maken. En dat met maar 6 ingrediënten, ik zweer je, dit kan iedereen!

Er zullen allicht nog technieken bestaan om de meest geweldige cupcakes ter wereld te maken, maar trust me als ik zeg dat je met dit recept iedereen alvast zal wegblazen! Waarom ik er zo dol op ben? Het is gewoon super gemakkelijk om te maken! Je hebt er amper 6 ingrediënten voor nodig, een elektrische mixer om het jezelf wat gemakkelijker te maken en binnen het half uur heb je heerlijk smeuïge, zachte en smaakvolle cupcakes zo op tafel getoverd!

Pasta zoete aardappel-1

Ik maakte deze cupcakes voor een communiefeest in de familie, dus stelde ik mijn cupcakes ook graag af op het thema. Niet iedereen is dol op een hele klodder frosting, dus ik hield het bescheiden, en ik hield het vooral erg roze! Fantastisch leuk toch? Ik maakte nog wat hartjes uit suikerpasta, en klaar is kees. Klaar om te verorberen. :) Ik weet zeker dat als je dit receptje eenmaal hebt uitgeprobeerd, je het steeds opnieuw en opnieuw zou willen maken.

 

Vanille cupcakes

Aantal personen: 12 cupcakes

Origineel recept van: www.cupcakejemma.com

Ingrediënten

    Voor de cupcakes:
  • 125g zelfrijzende bloem*
  • 125g boter, op kamertemperatuur
  • 125g suiker
  • 2 eieren, op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 el melk
  • Voor de frosting:
  • 200g boter, op kamertemperatuur
  • 450g poedersuiker

Werkwijze

    Voor de cupcakes:
  1. Verwarm de oven voor op 170°C en voeg papiertjes toe aan je muffinpan.
  2. Doe de bloem samen met de suiker, boter en de eieren in een kom en mix voor ongeveer 1 à 2 minuten tot een glad deeg.
  3. Voeg de melk en vanille toe en mix nog 1 minuut tot alles goed gemengd is.
  4. Schep een grote eetlepel in elk van de papiertjes en bak de cupcakes voor 22 minuten in het midden van de oven.
  5. Laat afkoelen alvorens ze te frosten.
  6. Voor de frosting:
  7. Klop de boter met een elektrische mixer voor 3 minuten los tot deze wit en luchtig wordt.
  8. Voeg de poedersuiker toe in twee stappen. Begin met mixen op de laagste stand of je gezicht zal vol hangen! Klop het geheel goed luchtig, nog voor zo'n 3 minuten.
  9. Bestrijk de cupcakes royaal met de frosting en werk af met extra's naar keuze.

Notes

*Je kan ook gewone bloem + 5 gram bakpoeder gebruiken

Smakelijk!

Pasta zoete aardappel-1-3

Dit vind je misschien ook leuk:



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *