Tomatensoep met tortellini

In de winter smaakt niets me zo goed als een voedzaam soepje. Z├ęker als lunch wanneer je even weg wil zijn van het werk en wil herbronnen. Deze maaltijdsoep combineert alles wat jij (dat denk ik toch) lekker vindt: heerlijke tomatensoep met tortellini pasta, afgewerkt met wat lekkere kaas. 4 ingredi├źnten en een half uurtje sudderen. Tadaa, je soep is klaar. Waarom moeilijk als het ook gemakkelijk kan, niet?

Deze soep is uiteraard weer een basissoep en je kan hier aan toe voegen naar eigen goeddunken. Hou je van wat meer diepgang? Snij dan een uitje, wat teentjes look en verse kruiden en laat ze mee stoven. Ook kan je nog croutons maken om er bij te serveren of kiezen voor kipgehaktballetjes als vlezig extraatje.

Hoe creert deze soep dan toch heerlijke smaken zonder veel gedoe? Het geheim is dat we naast de gewone tomatenblokjes ook een potje pastasaus toevoegen. Ik heb zo mijn favoriete saus (jij waarschijnlijk ook) die ik altijd gebruik (├ę├ęn van de weinigen zonder toegevoegde suiker!) en dat maakt de soep meteen ontzettend lekker!

Tomatensoep met tortellini

Aantal personen: 4 personen

Ingredi├źnten

  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 pot pastasaus
  • 1 bouillonblokje
  • 250g tortellini
  • Voor afwerking:
  • Gemalen kaas/Parmezaanse kaas
  • Basilicum

Werkwijze

  1. Doe de tomatenblokjes, pastasaus, bouillon & 1 liter water in een grote soeppot en breng aan de kook. Laat sudderen voor 15 minuten tot de smaken zich goed hebben gemengd.
  2. Voeg de tortellini toe vlak voor serveren en kook volgens instructies. Kruid af met peper en zout. Voeg eventueel ook wat melk/roomkaas toe als je het in huis hebt om de soep nog creamy-er te maken.
  3. Werk af met wat gemalen kaas en verse basilicum.

Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk:

2 comments

Plaats reactie