Thaise curry met noedels & kip

Curry

Deze Thaise curry zou ik écht elke dag kunnen eten. Oké, even voor alle duidelijkheid, ik claim absoluut niet dat dit gerecht authentiek Thais is, of dat het volgens traditionele receptuur is klaargemaakt, maar wat ik wel durf beweren is dat dit gerechtje gemakkelijk en goedkoop is en vooral enorm gesmaakt zal worden!

Ik hou van de Aziatische keuken en zeker een lekkere curry met wat noedels gaan er bij mij altijd in. Zoals jullie ondertussen van mij al gewoon zijn is dit geen gerechtje waarbij je moet staan zwoegen achter het vuur, gelukkig maar. In minder dan een half uur heb je deze heerlijke maaltijd op tafel staan. Toch wat anders dan een patatje met wat vlees. ;)

Ik kies in dit gerecht voor groene curry en groene groenten, omdat ik het er lekker, maar vooral ook héél erg mooi vind uit zien. Let wel op als je je curry kiest in de winkel (tegenwoordig heb je keuze in overvloed!). Ondanks dat je intuïtief zou denken dat rode curry veel pikanter is, is het bij de currypasta’s meestal omgedraaid. En hoewel ik zelf gerust wat pikant kan verdragen, moet mijn gezelschap dikwijls een extra glas water of een stuk brood vragen. ;)

Experimenteer gerust zelf met dit recept. Hou je van meer kruidige smaken? Doe er dan meer curry pasta bij. Heb je liever een Thais soepje? Doe er dan een extra blik kokosmelk bij. Geen kip in huis? Steak, vis of zelfs gehakt kunnen een leuke variatie zijn op deze “klassieker”. Ook kan je de noedels gemakkelijk vervangen door bijvoorbeeld rijst of quinoa.

Thaise curry met kip

Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten

  • 600 gram wokgroenten (zelf samengesteld of uit een zakje)
  • 2 eetlepels groene currypasta
  • 1 blik kokosmelk
  • 400 gram kip, in blokjes
  • 250 gram noedels
  • neutrale olie (pinda, lijnzaad, maïs, zonnebloem, ..)
  • soyasaus
  • pinda- of cashewnoten, optioneel

Werkwijze

  1. Zet een grote pan of wok op het vuur en laat goed heet worden. Als er rook van de pan komt, is dat goed!
  2. Doe wat neutrale olie in de pan (olijfolie verbrandt nogal snel), en bak de kippenblokjes gedurende 5 minuten goudbruin. Schep ze uit de pan op een bord en zet ze even aan de kant. Als ze nog niet helemaal gaar zijn van binnen is dat geen probleem, ze zullen nog verder garen in de kokosmelk.
  3. Doe eventueel wat extra olie in de wok en voeg de groenten toe. Roerbak (dus zet voortdurend onder elkaar) gedurende 3 minuten, de groenten mogen gerust nog knapperig zijn.
  4. Voeg de currypasta toe en roerbak 1 minuut zodat de currypasta heerlijk geurig ruikt.
  5. Doe de kokosmelk bij in de wok en voeg ook de kip opnieuw toe. Draai het vuur wat lager en laat 10 minuten pruttelen.
  6. Kook wat water in de waterketel en maak de noedels klaar volgens de instructies op de verpakking. In mijn geval moeten ze 5 minuten in kokend water weken. Voor wat extra smaak, voeg een bouillonblokje toe aan het water.
  7. Giet de noedels af. Als je dat lekker vindt, kan je ze onder het wokmengsel mengen. Je kan er ook voor kiezen om de noedels apart op te dienen.
  8. Voeg naar smaak wat soyasaus toe aan de kokosmelk. Voeg eventueel ook wat zout toe om de smaken van de currypasta meer naar voren te laten komen.
  9. Werk eventueel af met wat noten en enkele blaadjes koriander.

Smakelijk!

Noedels copy

Hou je ook van de Oosterse keuken? Probeer dan ook eens deze Thaise pompoensoep met kokosmelk.

Dit vind je misschien ook leuk:



14 thoughts on “Thaise curry met noedels & kip”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *