Spinazieballetjes

IMG_0282 copy

Een heerlijk warm hapje dat super gemakkelijk is om te maken & dat je gasten zeker zullen smaken, kan je altijd nog wel aan je repertoire toevoegen. Niet? ;) Deze spinazieballetjes met kaas zijn dan ook de perfecte snack om op tafel te zetten tijdens een avondje gezellig kletsen of als gemeenschappelijk voorgerechtje voor een homemade diner. En in tegenstelling tot de meeste balletjes, zijn deze helemaal vegetarisch.

Ik ben een “snacker” en kan dus een goed aperitief hapje zeker waarderen. Als je het mij vraagt zijn de leukste avonden van die tapas-avonden waar je heel de avond van allerlei verschillende gerechtjes kan eten. En deze balletjes passen dan ook bij zo goed als elke gelegenheid. Het is leuk om ook iets warm te serveren, maar toch zijn ze ook heerlijk als ze al wat afgekoeld zijn!

Het maken van de balletjes is ook zeker geen moeilijke taak. Het enige wat je hoeft te doen is de spinazie wat wellen met warm water en de ingrediënten (4 in totaal, dat zal wel lukken!) onder elkaar zetten en met je handen balletjes rollen. Zet dus gerust wat huisgenoten aan het werk. ;)

Deze balletjes zijn heerlijk op zichzelf, geserveerd met een lekkere dip. Het kan zo eenvoudig zijn als wat ketchup of pickles, maar ook graantjesmosterd, tzatziki of hummus zijn zeker goede combinaties. Serveer de hapjes net uit de oven, of maak ze al op voorhand en warm ze terug op in de oven voor je gasten komen (zo’n 15 minuten op 150°C).

Spinazieballetjes

Aantal personen: 20 balletjes

Ingrediënten

  • 200 gram spinazie
  • 3 eieren
  • 60 gram gemalen kaas*
  • 75 gram panko (Japans broodkruim)**

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe de spinazie in een vergiet en giet er over met kokend water. Laat 2 minuten wellen en druk het water er goed uit met een lepel (of als het wat afgekoeld is met je handen).
  3. Leg de spinazie op een snijplank en hak zeer fijn met een mes.
  4. Meng de spinazie met de overige ingrediënten in een kom en rol er balletjes van.
  5. Leg op een bakplaat, bekleed met bakpapier en bak in de oven voor 25 minuten tot goudbruin.

Notes

*Ik had nog wat light gemalen kaas liggen en Parmezaanse kaas, dus ik nam een mengeling. Maar elke combinatie zou lukken, kruidt alleen goed af als je mozzarella gebruikt want deze kaas is minder zout dan anderen. **Je kan dit vervangen door paneermeel (is iets droger)

Smakelijk!

Wat serveer jij het liefst als er gasten komen voor een avondje kletsen? Hou jij van warme hapjes of hou je het liever bij een kommetje chips? Let me know in de comments. 

IMG_0286 copy

Dit vind je misschien ook leuk:



6 thoughts on “Spinazieballetjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *