Scampi’s in zoetzure saus met noedels

IMG_0499 copy

Oooh boy, één van mijn guilty pleasures van vroeger is toch wel zoetzure saus uit een potje. Jawel! Jammer genoeg zitten er in van deze voorverpakte sauzen ongelofelijk veel dingen die er eigenlijk niet in horen te zitten en zijn ze niet gezond of dragen ze op zijn minst toch niets bij in voedingswaarde. Daarom daagde ik mezelf uit om een zelfgemaakte zoetzure saus te maken die niet alleen even lekker, maar ook nog eens een pak gezonder was! En wat bleek? Dat was helemaal niet moeilijk om te maken! Kijk je mee?

Dit is opnieuw een receptje waarbij ik werk met de pickles van Camps. Pickles zijn uiteraard redelijk zuur, maar daarom zijn ze een perfecte vervanging voor recepten waarbij er zure elementen gebruikt worden, zoals azijn. In een zoetzure saus als deze van vandaag wordt er meestal gebruik gemaakt van een hele kop witte wijnazijn, maar niet iedereen heeft dit in huis en de smaak ervan is ook vrij heftig. De kruidige smaak van de pickles past echt helemaal perfect bij de zoete toetsen van het ananassap en ketchup en het geheel wordt gewoon een fantastische zoetzure saus.

Als je zo’n potje vast neemt, lijkt het onmogelijk om zoiets zelf te maken. Maar geloof me, dat is het helemaal niet! Deze saus met maar 4 ingrediënten, duurt nog geen minuut om te maken en samen met de scampi’s en groentjes is het een ware smaakbom. Wees maar zeker dat je ten volle van dit gerechtje zal kunnen genieten zonder je ook maar een minuut schuldig te moeten voelen.

Ik vind noedels bij dit recept heerlijk. Als je de noedels apart kookt en ze op je bord onder de saus mengt, gaat de saus zich helemaal rond de noedels wikkelen en dat is gewoon ZO lekker. Haha! Ik ben fan, had je het al door? Maar heb je geen noedels in huis of ben je daar niet zot van? Gebruik dan gewoon een builtje van je favoriete rijst, quinoa of bulgur en je hebt dinner in no time op tafel.

hhhhhh

Scampi’s in zoetzure saus met noedels

Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten

    Voor de zoetzure saus:
  • 1 groot blik ananas op eigen sap*
  • 3 el ketchup
  • 2 el Camp's pickles
  • 1 el maïzena
  • 1 el soyasaus, optioneel
  • Voor de rest van het gerecht
  • 450 gram gepelde scampi's (diepvriezer)
  • 250 gram noedels
  • Groentenmix (ik koos zelf 4 wortelen, 1 broccoli & een rode paprika)

Werkwijze

  1. Doe de bevroren scampi's in een kom met water om ze zo al wat te ontdooien terwijl je de groenten voorbereidt en stooft.
  2. Snij de wortelen, paprika en broccoli in grove stukken. Gebruik je een zak wokgroenten dan kan je deze stap overslaan.
  3. Zet een grote pan met hoge zijden op middelhoog vuur en laat heet worden.
  4. Doe een beetje olie in de pan en stoof de groenten voor ongeveer 5 minuten tot ze zacht beginnen te worden maar nog beet hebben.
  5. Doe de ketchup, pickles en het sap van het blik ananas bij in de pan en roer goed door. Kruidt af met peper en zout en voeg eventueel de eetlepel soyasaus toe.
  6. Snij de helft van de achtergebleven ananasringen in stukjes (ik doe dit in het blik met een mes, lekker makkelijk!)
  7. Voeg de scampi's en ananasstukjes toe en laat het mengsel 5 minuten sudderen tot de scampi's gaar zijn.
  8. Zet ondertussen water op voor de noedels en kook ze gaar (de mijne moesten maar 4 minuten).
  9. Los de maïzena in een kommetje op met een beetje koud water en voeg toe aan de pan. Roer goed door en laat zo'n 2 minuten indikken.

Notes

*Afhankelijk van het merk van ananas is de ene variant soms zoeter dan de andere. Proef je saus eens en mist ze nog wat? Doe er dan nog een eetlepel ahornsiroop, honing of agave bij.

Smakelijk!

IMG_0490 copy

Dit vind je misschien ook leuk:

2 comments

Plaats reactie