Rode vruchten curd

IMG_7771 copy

Ken je zo van die heerlijk smeuĆÆge laagjes tussen een iet-wat droge cake die het geheel zo ongelofelijk lekker maken? Wel vandaag deel ik mijn receptje voor een heerlijkĀ creamy laagje dat je op elke taart of cake kan smeren, je yoghurt mee kan opsmukken of gewoon zo kunt uitlepelen. Een heerlijke variant op de klassieke lemon curd, de berry ofĀ rode vruchtenĀ curd.

Voor diegenen die in de eerste plaat nog nooit lemon curd gegeten hebben, jullie missen wat! Ooh de heerlijke creamy goodness met een lichtzure nasmaak is zo heerlijk met wat koekjes of op een cake. Jammer genoeg is het net zoals banketbakkersroom niet echt heel gezond. Daarom heb ik geprobeerd om er toch een iets gezondere twist aan te geven door de hoeveelheid suiker en boter al zeer sterk te reduceren. Je zal misschien denken dat het nog steeds veel is als je naar de ingrediĆ«nten kijkt, maar het is zo’n pittig goedje dat je echt niet veel nodig hebt.

Ik koos voor de rode vruchten variant omdat het gewoonweg ontzettend gemakkelijk is om met diepvriesfruit te werken. Buiten het pureren en het zeven van de pitjes komt er dan bij deze pudding ook helemaal niet veel werk kijken. Het is creamy, zoet en kan elk stukje saai dessert meteen een tweede leven geven. Je doet alles in een potje, op een vuur en roeren maar. Na 5 minuten kan je heerlijk smullen.

IMG_7779 copy

HierbovenĀ zie je bijvoorbeeld een foto van een kommetje met natuuryoghurt afgewisseld met een laagje van de rode vruchten pudding. Super snel, super easy en best gezond. En met een verkruimeld koekje erop ziet het er meteen feestelijk uit zonder dat je er iets voor moest doen.

Bosbessen curd

Aantal personen: Goed voor een gehele taart/cake en nog wat extra!

Ingrediƫnten

  • 350 gram bevroren rode vruchten
  • 150 gram suiker
  • 1 eetlepel maĆÆzena
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 eieren, lichtjes geklutst
  • 10 gram boter, optioneel

Werkwijze

  1. Laat de vruchten ontdooien en doe ze in een blender.
  2. Pureer ze fijn en haal door een zeefje om de groffe pitjes eruit te filteren.
  3. Doe in een steelpannetje de suiker, maĆÆzena en eventueel een snuifje zout en roer goed door met een garde.
  4. Doe er de vruchtenpuree, het citroensap en de geklutste eieren bij en meng goed.
  5. Zet het pannetje op middelhoog vuur en breng aan de kook terwijl je voortdurend roert.
  6. Laat 1 minuut koken (al roerend, zodat je eieren niet klutsen) tot het mengsel indikt.
  7. Haal de pudding van het vuur en roer er eventueel de boter onder voor een extra glimmend effect!
  8. Giet de pudding in een kommetje en dek rechtstreeks op de pudding af met plastiekfolie om geen vel te laten vormen.
  9. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.

Smakelijk!

IMG_7768 copy copy

Dit vind je misschien ook leuk:

Plaats reactie