Nog geen beoordelingen

Rabarbertaartjes

Aah, rabarber. Wat heb ik weer lang op je moeten wachten! Maar hier ben je gelukkig weer, klaar om me weer voldoende inspiratie te geven voor een hele week aan rabarberfood. Haha, okƩ nee dat zal ik jullie besparen, maar als je toch rabarber hebt liggen dan MOET je deze taartjes proberen. Je zal er geen spijt van krijgen!

Deze taartjes zijn een lentevariant op een eerdere grote plaattaart die ik maakte met nectarines (pas nog eens gemaakt, nog steeds even lekker :D). Maar nu rabarber volop verkrijgbaar is, kon ik het niet laten om te kijken of ik geen nieuwe variant kon bedenken. Moeilijk was dat duidelijk niet, want na Ć©Ć©n poging kwamen deze taartjes al nagenoeg perfect (naar mijn zin) uit de oven.

De combinatie van rabarber met amandelen tilt deze taartjes nog naar een hoger niveau. Ondanks dat ze maar uit vijf (!) ingrediĆ«nten bestaan, vind ik ze er erg fancy uitzien. Ideaal voor een tuinfeestje of als fancy vieruurtje als je het mij vraagt. Nu ik de foto’s zo bekijk ga ik er vanavond denk ik al opnieuw in de oven steken. Wie doet er mee? :)

bruschetta (1 of 1)-2

Rabarbertaartjes

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:35 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
8 taartjes

Ingrediƫnten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 200 g rabarber
  • 30 g suiker
  • 1 tl maĆÆzena
  • handjevol amandelschilfers optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180Ā°C.
  • Rol het bladerdeeg uit en snij er gelijke vierkantjes uit en leg op een bakpapier. Ik haalde er 8 uit 1 deegje (met wat passen).
  • Snij de rabarber in kleine stukjes en meng met de suiker en maĆÆzena.
  • Maak nu met een mes een vierkante rand (dus niet helemaal doorsnijden!) in elk taartje van ongeveer 1 cm. Je krijgt dus een kleiner vierkant in het grote vierkant. Beprik het binnenste vierkant met een vork.
  • Verdeel de vulling over het binnenste vierkant en bestrooi met wat amandelschilfers.
  • Bestrijk eventueel de randen van de taartjes met wat losgeklopt ei, melk of room voor een extra bruin resultaat.
  • Zet in de oven voor ongeveer 20 minuten of tot de taartjes goudbruin zijn.
  • Laat zeker afkoelen tot ze lauwwarm zijn.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

bruschetta (1 of 1)

Nog goesting?

Cake & taart
01:05

Luchtige biscuit met bloedappelsien en mascarpone frost...

Dessert
01:15

De allerlekkerste wortelcake met roomkaasfrosting

Dessert
00:25

Nazomerse bessen/applecrumble

Cake & taart
01:00

Makkelijke Frangipanetaart met frambozen

Dessert
00:30

Feestelijke plattekaastaart recept

Cake & taart
00:50

Flan taartjes met appel (zonder suiker)

Dessert
00:40

Individuele amandelcake met zomer fruit

Cake & taart
01:25

Charlotte met frambozen