Rabarber panna cotta

Eerst en vooral: what’s up met al die prachtige foto’s van de meest roze rabarber die je ooit zal zien (ook al is ie gekookt – verwerkt)?! Waar kan je die rabarber kopen? :) Anyway, mijn rabarber heeft misschien niet de kleur van Barbies laatste nieuwe jurk maar smaakt daarom niet minder lekker! De combinatie van de frisse panna cotta met de lichtzure rabarber is dan ook een match made in heaven.

Panna cotta maken was veeel gemakkelijker dan ik oorspronkelijk dacht. Waarschijnlijk ook, omdat het moeilijkste werkje de panna cotta uit de vorm halen is. Daarom maakte ik het mezelf (en jullie kunnen dat uiteraard ook doen) lekker gemakkelijk en maakte ik de panna cotta gewoon in potjes die je niet moet “ontpotten”. Gemakkelijk, veel sneller en veel meer kans op succes! Het ideale recept dus voor een dessert dat je op voorhand kan klaarmaken.

Panna cotta kan een rijkelijk dessert zijn met room, melk & suiker, maar als je wil kan je het wat lichter maken door light room te gebruiken en magere melk. De panna cotta smaakt dan iets minder “vol” maar is nog altijd heerlijk & lekker fris om van te genieten. Als je een rabarber fan bent zoals ik, mag je de rabarber topping zéker niet achterwege laten. Rooster ze met een beetje appelsiensap & suiker in de oven en je hebt een nagerecht om u tegen te zeggen.

Rabarber panna cotta

Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten

    Voor de panna cotta:
  • 250ml volle melk*
  • 250ml room*
  • 75g suiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 vanillestokje/1tl vanille-essence
  • Voor de rabarber topping:
  • 2 rabarberstelen
  • 75g suiker
  • sap van 1/2de appelsien

Werkwijze

    Voor de panna cotta:
  1. Doe de room, melk, suiker in een pannetje en breng aan de kook.
  2. Snij het vanille stokje doormidden en schraap met een mes alle zaadjes uit het stokje en doe bij het mengsel. Meng goed door.
  3. Vul een kommetje met koud water en laat hierin de gelatineblaadjes weken tot ze helemaal zacht zijn (5 min).
  4. Draai het vuur uit zodra het mengsel kookt en voeg de gelatineblaadjes toe (eerst uitknijpen!) en mix goed met een klopper om klontjes te vermijden.
  5. Zet 4 potjes klaar en verdeel het mengsel over de potjes. Dek elk potje af met plastiek folie als je geen velletje wil krijgen (maakt eigenlijk niet zoveel uit).
  6. Laat afkoelen in de koelkast voor minimaal 6 uur.
  7. Voor de rabarber:
  8. Verwarm de oven voor op 180°C.
  9. Was de rabarber en snij in kleinere stukjes iets kleiner dan de diameter van de potjes waarin je panna cotta hebt gemaakt.
  10. Doe in een kleine ovenschaal samen met het sap van de appelsien en de suiker. Meng goed door elkaar tot de suiker over de rabarber verdeeld is.
  11. Zet in de oven voor 15 minuten tot de rabarber zacht, maar niet plat gegaard is. Laat afkoelen.
  12. Verdeel het rabarber mengsel over de panna cotta & enjoy!

Notes

*Voor een lichter dessert gebruik light room & magere melk. **Dit recept is gebaseerd op dit recept van Apt. 2B Baking Co.

Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk:

2 comments

Plaats reactie