Pompoen mania

Als er een ding is waar je mij toch mee kan overtuigen dat herfst niet het meest “saaie” seizoen is, dan is het wel de pompoen! I love it. Ik kan eerlijk zeggen dat dit mijn meest favoriete groente is. Ik zou het elke dag kunnen eten. Niet alleen is pompoen erg gezond, het is ook enorm veelzijdig. Naast ontelbare hartige gerechten, kan je er evengoed zoete desserts mee maken. Ik ga hier zeker dit jaar nog mee experimenteren. Ik zet alvast mijn favoriete pompoen recepten op een rijtje. Welke ga jij klaarmaken? :)

Voor je aan de recepten begint, geef ik je graag nog deze tip mee als je het snijden van een pompoen even lastig vind als ik. Bijna voor alle recepten kan je deze truc gebruiken en het bespaart je echt heel wat snijwerk. Uiteraard kan je ook voorgesneden blokjes kopen of de diepvriesvariant. All good!

Pasta met pompoen en worst

Nog steeds Ć©Ć©n van mijn favoriete pasta receptjes aller tijden. Zo eenvoudig, zo snel klaar & zo veel smaak!

Macaroni met gezondere kaassaus (met pompoen)

Een echte klassieker met een healthy twist. Daar zijn we allemaal wel dol op, toch?! Dit is comfort food to the max!

Thaise pompoensoep

Thaise pompoensoep, gemakkelijk snel, gezond en super lekker op Kokerellen

Een soepje kan er altijd wel in. Deze Thaise pompoensoep met 4 ingrediƫnten is te eenvoudig voor woorden en niemand zal geloven dat je hem in 20 minuten gemaakt hebt. (oude foto! excuses ;D)

Aardappel met herfstvulling

Pompoen als de ster van de show in dit gevuld aardappel receptje. Super gemakkelijk en dit zal 100% zeker door iedereen gesmaakt worden.

Pompoentaartjes

We sluiten af met een zoete zaligheid. Deze pompoentaartjes zijn te eenvoudig voor woorden Ć©n echt een showstopper. Iedereen zal in het begin erg nieuwsgierig zijn, maar zodra het eerste taartje geproefd is zal er al snel niets meer dan je vingers zijn om af te likken.

Hebben jullie nog pompoenreceptjes die ik moet uitproberen? Laat het me weten in de comments!

3 comments

  1. Astrid

    ook om te proberen: “halloweenmuffins met karamelsaus”. Eigenlijk gewoon pompoenmuffins met dulce de leche :). Zelf onlangs gemaakt met boekweitmeel in plaats van bloem om het glutenvrij te houden. nummertje 52 uit “1 beslag 100 muffins” :)

Plaats reactie