5 van 1 beoordeling

Pittige noedels met kipgehakt en witte kool

Aangezien het noedelreceptje dat ik ondertussen al bijna een jaar geleden postte zo’n succes was, ben ik er vandaag weer om met jullie een minstens even lekker en gemakkelijk topgerechtje te delen. Deze noedels met kipgehakt en een pittig sausje zijn de max!

Aziatisch geĆÆnspireerd, maar dan veel simpeler

Aziatische gerechten gebruiken vaak honderd en ƩƩn kruiden, specerijen en sausjes om dan fantastische smaakexplosies te kunnen creƫren. Natuurlijk is dit fantastisch als je 1) veel opbergruimte hebt voor al die potjes en pannetjes, 2) dit bijna elke dag gaat gebruiken, en 3) veel tijd hebt om te gaan experimenteren in de keuken. In mijn geval geen ƩƩn van de bovenstaande & dus voor mijn (en jullie) gemak heb ik dan maar besloten om alles toch wat te vereenvoudigen.

Daarom vandaag deze heerlijk pittige noedels met kippengehakt, witte kool en paprika, & een ontzettend gemakkelijke pindasaus met maar 2 ingrediƫnten. In minder dan een half uur heb je deze stoof op tafel staan en kan het eetfestijn beginnen! :)

Pittige noedels met kipgehakt, paprika en witte kool

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling
4 personen

Ingrediƫnten

Voor de noedels

  • 250 gram eierenoedels
  • 400 gram gesneden witte kool
  • 3 paprika’s in reepjes
  • 250 gram kipgehakt
  • 50 gram geroosterde pindanoten optioneel

Voor de saus

  • 3 eetlepels pindakaas
  • 3 eetlepels ketjap manis*
  • 1 theelepel sambal oelek optioneel

Instructies

  • Zet een wok op hoog vuur en laat goed warm worden. Doe wat neutrale olie in een pan en bak het kipgehakt voor 2 minuten. Voeg dan de paprikareepjes en witte kool toe en roerbak voor 4 minuten.
  • Zet ondertussen een pot met water op en kook de noedels volgens de verpakking.
  • Doe alle ingrediĆ«nten van de saus bij in de wok en bak voor 1 minuut.
  • Doe dan ook de noedels erbij en zet alles goed onder elkaar.
  • Serveer en werk eventueel af met de geroosterde pindanoten.
* Heb je dat niet in huis? Dit kan je ook vervangen door 3 eetlepels soyasaus en een theelepel bruine suiker!

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

IMG_6734 copy

Nog goesting?

Hoofdgerecht
01:50

Hele kip uit de oven met wintergroenten

Aardappel
00:25

Healthy Kapsalon

Vlees
00:45

Kokoscurry met kip

Pasta
00:45

Pompoen macaroni in de oven

Vlees
01:00

Tray bake met kip en quinoa

Vlees
00:45

Pittige enchiladas met kip

Pasta
00:20

Pasta met romige paprikasaus

Vlees
00:25

Goedgevulde Thaise rode curry met kip