Pistolet met avocado & tonijn in de oven

Ik kan niet meer wachten. Het goede weer mag nu echt wel beginnen. Dat zal je vast ook gemerkt hebben aan mijn recepten, die niet meer echt winter-achtig zijn. Als het buiten nog koud is, moeten we zelf maar het zonnetje in huis zijn. Toch? Dit recept is perfect voor de dagen dat je geen zin hebt om te koken en nog wat oude pistoletjes in huis hebt van de vorige dag. Lekkere smeuïge avocado met tonijn, tomaat en wat mozzarella even de oven in en een snelle lunch of hap bij het avondeten is verzekerd.

Ik weet dat tonijn een beetje een omstreden ingrediënt is. Natuurlijk kies je vooral zelf of je hier nog mee kookt of niet. Ik probeer mijn inname van tonijn zo laag mogelijk te houden en als ik het koop kies ik voor de beste (eco/duurzaam) die ik kan vinden. Het is wel ontzettend hoog in gezonde eiwitten dus qua voedingswaarde is dit wel een topper. Als alternatief voor dit gerecht zou je ook kunnen werken met zalm uit blik of zelf een gerookt visje.

Pistolet met avocado & tonijn in de oven

Aantal personen: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 pistoletjes
  • 1 avocado
  • 1 blikje tonijn
  • 1 tomaat
  • 100g mozzarella

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snij de pistoletjes doormidden en de tomaat in vier dikkere plakken.
  3. Doe het avocadovlees in een kommetje en prak fijn met een vork. Kruid met peper en zout en eventueel limoen moest je het in huis hebben.
  4. Laat de tonijn uitlekken en doe onder de avocado.
  5. Besmeer de vier pistolet helftjes met het avocadomengsel, leg op elke helft tomaat op en verdeel de mozzarella erover.
  6. Zet in de oven voor 5-10 minuten tot de kaas goudbruin is.

Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk:



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *