Pasta carbonara met courgette

IMG_6805 copy

Ik weet het, ik weet het, but what can I say! Ik heb al heel veel pasta receptjes met jullie gedeeld maar dat zijn nu eenmaal de snelle en gemakkelijke receptjes die ik zelf ook het allervaakst maak (en ook het allerliefst eet :D). EĂ©n van de meest gemakkelijke receptjes (naast eenpotpasta, de pasta met groene groenten of de pasta puttanesca, heb je die al eens gemaakt?) moet dan toch ook wel deze pasta carbonara zijn.

En ik hoor je misschien al denken, “allemaal goed Ellen, maar zo’n romige pasta past nu toch niet echt helemaal thuis op Kokerellen?”. Maar het klassieke recept voor pasta carbonara gebruikt zelfs helemaal geen room & met een paar eitjes en wat Parmezaanse kaas krijgt dit pastagerecht al zijn smaak dat het nodig heeft. Om het geheel dan nog wat lichter te maken, kies ik voor magere spekreepjes (of kalkoenreepjes zijn ook heerlijk) en courgette om toch op z’n minst iedereen van zijn groentjes te voorzien.

IMG_6809 copy

Je kan natuurlijk dit receptje prima vegetarisch maken, maar kruidt dan zeker goed af om het zoutgehalte van het spek wat te kunnen evenaren. De groenten die je toevoegt kan je natuurlijk ook helemaal zelf kiezen, maar de ietwat neutrale smaak van de courgette vind ik in dit geval perfect passen. Een groene side-salad met wat tomaatjes zou natuurlijk ook een prima aanvulling zijn. Deze heerlijk romige pasta vult enorm goed, en is zeker en vast een echte crowdpleaser!

Pasta carbonara met courgette

Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram lange pasta
  • 1 grote courgette (of 2 kleine)
  • 100 gram magere spekblokjes
  • 2 eieren
  • 50 gemalen Parmezaanse kaas

Werkwijze

  1. Zet een grote pot water op het vuur en breng aan de kook. Kook de pasta beetgaar en hou een kopje pasta water bij voor je afgiet!
  2. In een pan met hoge randen, bak het spek krokant in 5 minuten.
  3. Snij de courgette in kleine blokjes en voeg toe aan de pan. Verwijder eventueel wat vet van het spek als er teveel in de pan zit. Bak 4 minuten.
  4. Kluts de eieren samen met 3/4de van de kaas los en kruidt met peper en zout.
  5. Doe de pasta bij het spek en zet goed onder elkaar. Draai het vuur uit.
  6. Voeg het eimengsel toe en roer snel zodat het ei niet stolt maar een heerlijk romige saus wordt.
  7. Voeg het pasta water toe voor extra creamyness.
  8. Werk elk bord nog af met wat kaas bovenop.

Smakelijk!

IMG_6815 copy

Volg je Kokerellen al?
Facebook – Intagram – Bloglovin – Pinterest – Twitter

Dit vind je misschien ook leuk:



10 thoughts on “Pasta carbonara met courgette”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *