Pasta Boursin met zalm

IMG_6068

Summertime! En ik moet toegeven, dan is mijn zin voor koken vaak ver te zoeken. It happens! In zo’n geval zijn super snelle pasta’s echt mijn go-to gerechtjes om toch iets smakelijks op tafel te kunnen toveren. Deze pasta heeft een handvol ingrediënten, is lekker creamy, zit boordevol smaak en dat allemaal in minder dan 15 minuten

Ik kies voor deze pasta Boursin Cuisine light, maar je kan natuurlijk eender welke kruidenkaas gebruiken die je lekker vindt. Boursin heeft nog heel veel verschillende andere smaken, maar aangezien dit helemaal geen advertentie is voor Boursin kan je gerust andere merken uitproberen. ;) De light versie vind ik persoonlijk gewoon erg lekker en je hoeft helemaal geen smaak in te boeten voor wat minder calorieën. Altijd leuk meegenomen!

Ook voor de toevoegingen kan je zoveel uitwisselen als je wil, maar een klassieke combinatie van gerookte zalm, kruidenkaas en kerstomaatjes kan er bij mij altijd wel in! Kijk vooral wat je nog in de ijskast hebt liggen, volgens mij smaakt bijna alles hier lekker bij. :) En heb je niets in huis? Haal dan een paar gemakkelijk te snijden groenten, of zelfs een pasta groentenmix zou hier prima werken! Het doel is om snel een fantastisch lekker pastatje op tafel te kunnen toveren! :D

Pasta Boursin met zalm

Voor vier personen

Ingrediënten

  • 350g volkoren pasta
  • 1 pot = 245g Boursin Cuisine (ik gebruikte Fijne Kruiden & Look Light)
  • 200g gerookte zalmfilet
  • 250g kerstomaatjes
  • 2 paprika's
  • 50g parmezaanse kaas, geraspt
  • basilicum

Werkwijze

  1. Breng een pot water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook 1 min minder dan op de verpakking staat. Hou een kopje van het kookvocht bij tijdens het afgieten!
  2. Snij de kerstomaatjes en paprika's in hapklare stukken
  3. Bak de paprika's in een pan met wat olijfolie gedurende 5 minuten op hoog vuur. Bak dan de tomaatjes nog 1 minuutje mee.
  4. Doe de pasta na afgieten terug in de pot en voeg alle groenten uit de pan toe. Voeg ook de Boursin, de zalm, het kopje pastawater en de parmezaanse kaas toe.
  5. Zet het geheel onder elkaar op laag vuur.
  6. Kruid bij met peper & zout indien nodig. Scheur tot slot de basilicumblaadjes in kleine stukjes en voeg ze vlak voor serveren toe.

Notes

Je kan altijd nog wat extra smaken toevoegen door wat look en ui te snijden en aan te stoven, maar aangezien ik al deze smaken al heb in de kruidenkaas, vind ik het eigenlijk niet nodig! En het scheelt heel wat tijd, getraan en gesnij. ;)

Smakelijk!

IMG_6061 copy

Dit vind je misschien ook leuk:

4 comments

Plaats reactie