Pan con tomato

Pan con tomato. Een moeilijke naam voor het meest gemakkelijke receptje ooit! Ben je van plan om te barbecuen? Dan kunnen deze hapjes niet ontbreken. Ik weet zeker dat alle gasten om een tweede zullen vragen!

Deze broodjes bestaan maar uit drie ingrediënten, dus eigenlijk wordt het niet gemakkelijker dan dit. Ik leerde ze kennen jaren geleden op een tripje naar Spanje en toen een vriendin ze pas nog eens maakte, wist ik dat ik het recept ook met jullie wilde delen! Zalig aan dit recept is dat je evengoed stokbrood van een dag oud kunt gebruiken, dat smaakt zelfs nog beter. Prima dus om zo niets te moeten weggooien.

De smaak van deze broodjes komt van een rauw teentje look dat we wrijven over de broodjes zodra ze gegrild zijn. Dit lijkt misschien wat raar, maar het resultaat is subliem. De look smaakt pittig af, maar is niet overheersend. Nadien wrijven we het broodje goed in met een vlezige tomaat zodat er een “tomaatlaagje” achterblijft en dat is waar deze broodjes om draaien. Niet meer, niet minder. I love it! :)

Pan con tomato

Ingrediënten

  • 1 stokbrood
  • 2 teentjes look
  • 2 tomaten

Werkwijze

  1. Verwarm de barbecue of grill voor tot hij goed heet is.
  2. Snij het stokbrood in dunne plakjes en grill langs beide kanten (smeer ze eventueel in met wat olijfolie).
  3. Bestrijk elk broodje na het bakken met het rauwe teentje look. Je zal er van versteld staan hoeveel smaak dit geeft.
  4. Snij de tomaat doormidden en ga ook hiermee over elk broodje. Druk door om goed de smaak achter te laten.
  5. Kruid af met peper en zout.

Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk:

One comment

Plaats reactie